Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın cemevi ziyareti sonrasında yerleri değiştirilen Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimleri eski yerlerine asıldı

Erdoğan’ın cemevi ziyareti bitti, yerleri değiştirilen Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimleri eski yerlerine asıldı. Hüseyin Gazi Cemevi’nde post makamının arkasındaki duvarda yer alan Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimlerinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinden önce “tadilat” gerekçesiyle yeri değiştirilmişti. Hüseyin Gazi Cemevi Derneği yöneticileri, vakfın yaptığı değişikliğe itiraz ettiler ve bugün (9 Ağustos) cemevine giderek, resimleri eski yerlerine astılar.

Hüseyin Gazi Cemevi Derneği ile Hüseyin Gazi Vakfı, aynı mekanda bulunan Hüseyin Gazi’nin türbesinin, cemevinin ve aşevinin bakım, temizlik ve hizmet işlerini birlikte yapıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan yerleşke bir protokolle Hüseyin Gazi Vakfı’na tahsis edildi. Erdoğan’ın ziyaretini eleştiren bir dernek yöneticisi dün Medyascope’a, “Vakıf yönetimi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Arif Özzeybek’in destek ve girişimiyle buranın hukuki haklarının vakfa devrinin diyetini ödüyor” demişti.

Erdoğan’ın ziyareti sırasında cem yapılmayacağı için dedelerin oturup cem törenini yönettiği post makamı kaldırılmıştı. Post makamının arkasında bulunan Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimleri ise “tadilat” gerekçe gösterilerek kaldırılmış ve yan duvara asılmıştı. Kaldırılan resimlerin yerine ise Arapça ve hat sanatıyla yazdırılmış, 12 İmam’ın isimlerinin yer aldığı tablolar asılmıştı.

Dernek yöneticileri dün bu konuda yaptıkları bir açıklama ile vakıf yönetimini sert bir dille eleştirmişti. Vakıf başkanı Ali Ayyıldız ise bu eleştirilere, “Ben çalışırken gelip yardım etmeyenler şimdi eleştiriyor” sözleri ile karşılık vermişti. Dernek yöneticileri ise bugün cemevine giderek, hat tabloları indirerek, post makamının arkasına daha önce olduğu gibi Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimlerini astılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.