Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP ve Kürt seçmen ilişkisi – Prof. Dr. Tanju Tosun ve Roj Girasun ile söyleşi

Medyascope yayınında Alphan Telek, konukları siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ve Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun ile CHP ve Kürt seçmen ilişkisini ele aldı.

“İlk defa oy kullanacak Kürt seçmenler arasında CHP ikinci parti”

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki büyükşehirlerde CHP’nin oyunun yüzde 2,7’den yüzde 9,8’e yükseldiğine dikkat çeken Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, ilk defa oy kullanacak genç Kürt seçmenler arasında CHP’nin ikinci parti konumunda olduğunu söyledi. Girasun, bunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkisi olduğunu dile getirdi.

“Genç kuşak devrimi”

Prof. Dr. Tanju Tosun ise bölgede CHP’nin oylarını artırmasında Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP’de yaşanan dönüşümün önemli bir dinamik olduğunu vurguladı. Tosun, ilk defa oy kullanacak Kürt seçmenler arasındaki oy pratiğinin bir genç kuşak devrimi olarak adlandırılabileceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.