Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ordusu, Suriye’de İran destekli hedeflere hava saldırısı düzenledi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye’nin doğusundaki İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) ile bağlantılı hedeflere bir hava saldırısı düzenledi. Saldırının gerginlik riskini sınırlamak ve zayiat riskini en aza indirmek için düzenlendiği bilgisi de kamuoyu ile paylaşıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu, bu sabah erken saatlerde Suriye’nin doğusunda İran Devrim Muhafızları tarafından desteklenen grupların kullandığı bölgeleri hedef alan hava saldırıları düzenledi. Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM), bu tür saldırıların Amerikan güçlerini İran destekli grupların saldırılarından korumayı amaçladığını belirtti.

CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, “Başkan Biden bu saldırılar için talimat verdi” dedi ve hava saldırılarını, gerginlik riskini sınırlamayı ve zayiat riskini en aza indirmeyi amaçlayan “orantılı ve kasıtlı” bir eylem olarak nitelendirdi.

Saldırılarda can kaybı olup olmadığı halen belirsizliğini koruyor. Öte yandan operasyonun hangi araçlarla düzenlendiği de bilinmiyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.