Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul’da esnaf ziyaretlerine devam etti, Tokatköylüler ve sanatçılar ile buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’un Ataşehir, Kadıköy ve Beykoz ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı. Kadıköy’de sanatçılar ile buluşan Akşener, Beykoz’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılan Tokatköylü vatandaşları dinledi.

Alevi vatandaştan isyan

İYİ Parti Genel Başkanı, iki gündür devam eden İstanbul’daki esnaf ziyaretlerini bugün (27 Ağustos) Ataşehir, Kadıköy ve Beykoz ilçeleri ile tamamladı. Ataşehir’de Alevi bir vatandaş, Erdoğan’ın cemevi ziyaretleriyle ilgili Akşener ile konuştu. Vatandaş “Cemevlerine 19 senedir uğramıyor, şimdi uğruyor. Bütün milletvekilleri utansınlar” dedi.

Ataşehir’de bir Roman vatandaş Akşener’e, “Biz Romanlara biraz daha dokunun. Rabbim size iktidarlık nasip etsin” diye seslendi. Ataşehir’deki temaslarına devam eden Akşener, bir esnaf dükkanında KHK sorusu ile karşılaştı. Akşener vatandaşa, “‘Kovuşturmaya yer yoktur’ diye bir sonuç almış devlet memurlarının özlük haklarının iade edilmesi lazım” diyerek yanıt verdi. Akşener, Ataşehir’de son olarak eski Doğru Yol Partisi’nden (DYP) bir arkadaşının esnaf dükkanına uğradı ve Türk kahvesi içti.

Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde temaslarına devam eden Akşener, Bağdat Caddesi’nde yoğun ilgi nedeniyle esnaf ziyareti yapamadı. Vatandaşlar ve partililer ile birlikte caddeyi gezen Akşener, Kadıköy’de bir kafede basına kapalı olarak sanatçılar ile buluştu.

Akşener’den sanatçılara: “Sizin sorununuz bir imza ile çözülür”

Medyascope’un öğrendiği bilgiye göre sanatçılar, Akşener’e, ifade özgürlüğü, koronavirüs kapsamında devam eden müzik yasağı ilgili şikayetlerde bulundu ve sanatçıların değersizleştirildiğini söyledi. Akşener’in ise sanatçılara, “Sizin sorununuz bir imza ile çözülür. Bu toplantı tekrar yapılacak, eksikliklerimizi tamamlayıp yine geleceğiz” dediği öğrenildi.

İYİ Parti liderinin son durağı ise Beykoz’du. Beykoz’a bağlı Tokatköy’de evleri kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan Tokatköylüler, Akşener’i Beykoz’da bekledi. Tokatköylüler buluştukları Akşener’e, AKP’li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ı şikayet etti ve Akşener’den konuyu gündeme getirmesini istedi. Akşener daha sonra Paşabahçe Meydanı’nda bir konuşma yaptı ve üç günlük İstanbul temaslarını tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.