Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülşen tahliye edildi

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve geçen perşembe (25 Ağustos) akşamı tutuklanan sanatçı Gülşen tahliye edildi.

Dört ay önce verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla hakkında resen soruşturma başlatılan sanatçı Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Gülşen’in tutukluluğuna avukatı Emek Emre itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren mahkeme, Gülşen’in tahliyesine karar verdi. Mahkeme Gülşen’e adli kontrol şartı olarak ev hapsi verdi.

Gülşen ne demişti?

Gülşen’in 30 Nisan’da İstanbul Ataşehir’deki Jolly Joker Arena’da verdiği konser sırasında bir arkadaşına “İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor” dediği anlar sosyal medyada yaklaşık dört ay sonra paylaşılmaya başlanmıştı.

Sosyal medya üzerinden hedef gösterilmesinden bir gün sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlatmıştı.

Aynı gün İstanbul-Beşiktaş’taki evinde gözaltına alınan Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade vermişti. Adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Gülşen, tutuklanmasının ardından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.