Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak: Şii lider Mukteda Sadr siyasetten çekildi

Irak’ta Şii din adamı Mukteda es-Sadr, siyasetten tamamen çekildiğini ve kendisine bağlı tüm kurumları kapattığını söyledi. Sadr sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Siyasî işleri bıraktığımı ve bu vesileyle siyasetten tamamen çekildiğimi ilan ediyorum” dedi.

Irak’taki Şiilerin dini ve siyasi lideri Mukteda es-Sadr, bugün siyasetten tamamen çekildiğini açıkladı. Kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan Sadr, “Siyasi işleri bıraktığımı ve siyasetten tamamen çekildiğimi ilan ediyorum. Babamın mezarı, tarihi eser kurumuyla Sadr ailesinin müzesi hariç tüm kurumları kapatma kararı aldım” diye yazdı.

Irak’ta 10 Ekim Pazar günü düzenlenen parlamento seçimlerini Mukteda es Sadr’ın partisi kazanmış fakat parti hükümeti kuramamış ve Sadr, haziran ayında milletvekillerini meclisten çekmişti. Hükümeti kurma görevinin geçtiği Koordinasyon Çerçevesi’nin başbakan adayı olarak eski Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Muhammed Şiya Sudani’yi seçtiğini duyurması üzerine Sadr destekçileri, protesto gösterileri düzenlemeye başlamıştı.

Sadr’ın bu kararının, dört haftadan fazla bir süredir Irak siyasetine yön veren ve Irak Parlamentosu önünde protesto gösterileri düzenleyen Sadr destekçilerinin oturma eylemlerini nasıl etkileyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Reuters, AP

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.