Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Memuriyetten ihraç edilen Tezcan Karakuş Candan: “Kalan zamanımda rantçıların peşine düşeceğim”

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı Çankaya Belediyesi’ndeki görevinden ihraç etti. TOGO Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün’ün şikayetiyle başlatılan soruşturma sonucu ihraç edilen Tezcan Karakuş Candan, karara ilişkin açıklama yaparak “Belediyeye gittiğim zamanı, rantçıların peşine düşerek ve TOGO Kuleleri’nin yıkılma sürecini seyrederek değerlendireceğim” dedi. 

TOGO Kuleleri’nin sahibi CHP eski Milletvekili Sinan Aygün, Çankaya Belediyesi’nde çalışan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında “işe gitmeden maaş aldığı ve haksız kazanç sağladığı” iddiasıyla şikayette bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporu uyarınca Karakuş hakkında soruşturma açılmasına izin vermişti. Çankaya Belediyesi ve Candan, soruşturma izninin iptali için Danıştay’da dava açmıştı. Danıştay 18. Dairesi, soruşturma iznini iptal etmişti. Bu karara rağmen İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu bugün toplanarak Candan’ın konuya ilişkin savunmasını aldı ve ardından memuriyetten ihracına karar verdi. 

“İhraç eden eski Kırşehir Valisi ile sık sık karşıya geldik”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, ihracının ardından basın toplantısı yaptı. Candan, Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) yapısını eleştirdi. Heyet başkanı olan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un eski Kırşehir Valisi olduğunu hatırlattı. Candan, “O kentte açtığımız davalarda Kırşehir Valisi ile sık sık karşıya geldik çünkü Hükümet Konağı arazisini TÜGVA ‘ya peşkeş çeken bir Vali’ydi” dedi. Candan, ihracının çalışmalarıyla ilgili olduğunu belirtti ve “Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin çok uzun zamandır verdiği mücadelenin toptan faturası buraya kesilmiş oldu” diye konuştu. 

“TOGO Kuleleri’nin yıkılma sürecini seyredeceğim”

Çankaya Belediyesi, Atılım Üniversitesi ve Mimarlar Odası’ndaki üç görevini aynı anda icra etmeye çalıştığını belirten Candan, “Belediyeye gitme zamanımı rantçıların peşine düşerek, bir adım geriye gitmeyerek, TOGO Kuleleri’nin yıkılma sürecini seyrederek değerlendireceğim” dedi. 

“Türkiye’de bir ilk”

Candan, karara tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“ İçişleri Bakanlığı’nın başka bir kurumda kendi memuru olmayan biri için disiplin soruşturması başlatarak memuriyetten atması Türkiye’de bir ilk. Bundan sonra muhalif belediyeler, kendi yetki gasplarına karşı seslerini yükseltmezse örnek burada, toptan herkesi işten atabilirler. O Saray boşaltılacak, o TOGO yıkılacak ve bunu yapanlar yargı önünde hesap verecek. Biz o gün tanık olarak orada olacağız”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.