Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vize almanın zorlaştığı bu dönemde yardımınıza yetişen danışmanlık hizmeti: Vizeem Turizm

Çoğu Avrupa Birliği (AB) üyesi olmak üzere 26 Avrupa ülkesine Türkiye vatandaşlarının girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler son dönemde arttı. Bu vizeyi almak, Türk vatandaşları için günden güne zorlaşıyor. Örneğin, 2022 yılının ilk üç ayında Schengen vizesi başvurularına verilen ret oranı yüzde 30’a ulaşırken, başvuruların sonuçlanma süresi ayları bulmaya başladı. Amerika vizesi ve İngiltere vizesi almak isteyenler de çeşitli zorluklar yaşıyor.

Ama bu zorlu başvuru sürecini kolaylaştıran bir çözüm ortağı var artık: Vizeem Turizm

Vizeem Turizm, tek başınıza başvursanız zaman kaybına yol açan birçok bürokratik formaliteyi en hızlı şekilde hallediyor ve en önemlisi, aklımızdan çıkmayan “Acaba evraklarım arasında eksik var mı?” endişesini yaşatmamak için çabalıyor.

Vizeem Turizm, seyahat edecek kişilerin aklına takılan her türlü soruya çözüm bulma konusunda iddialı. Vizeem, sadece Schengen vizesi, Amerika vizesi, İngiltere vizesi ya da Kanada vizesi almak için danışmanlık sunmuyor; Vizeem’in güler yüzlü danışmanları oturum ve çalışma vizesi işlemlerinizde de yanınızda! Bitti mi? Hayır tabii ki: Green Card’a başvuracaksanız, bunu da Vizeem Turizm üzerinden kolayca yapabiliyorsunuz.

Neden vize danışmanlığı almalıyız?

Vizeem danışmanları, başvurmayı düşündüğünüz tüm vize çeşitleri hakkında bilgili ve yetkindir ve farklı vize çeşitlerinin yasal mevzuatlarına tamamıyla hâkimdir. Vizeem’in amacı, başvurularınızın olumlu sonuçlanması için en doğru adımları atmanızı sağlamak.

İşte, alacağınız danışmanlık sayesinde çözüme kavuşan zor ya da karışık gelen konulardan sadece birkaçı:

  • Ülkelere göre farklılık gösteren başvuru formlarının, konsoloslukların istediği doğrultuda tam ve doğru bir şekilde doldurulmasını sağlamak
  • Vize başvurusu yapılacak olan ülkenin istediği evrakları en güncel bilgilerle başvuru sahiplerine iletmek
  • Vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, davetiyeler, seyahat sağlık sigortası, uçak ve otel rezervasyonu, pasaport fotokopileri, biyometrik fotoğraf ve diğer belgelerin temini ve gerek konsolosluklar gerekse de aracı kurumlar ile olan randevuları en hızlı şekilde organize etmek
  • Schengen ya da özel prosedüre sahip olan diğer ülke ve bölgeler ile ilgili önemli detayları başvuru sahipleri ile paylaşmak
  • Vize başvuru sürecinde zamandan tasarruf etmenize yardımcı olmak.

Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi, aralarında sınır kontrolü olmayan 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen bölgesinde serbest dolaşıma izin veren bir vize türü.

En yaygın Schengen vizesi ret nedenleri

Seyahat belgelerinin eksik olması veya sunulan evrakın inandırıcı bulunmaması: Vize ret nedenleri içinde en sık karşılaşılanı. Bu nedenden vizeniz reddedildiyse evrakınız seyahat amacınıza uygun olarak hazırlanmamış veya hazırlanan evrak inandırıcı bulunmamıştır.

Yeterli finansal kanıt bulunamaması: Genellikle kişinin vize işlemleri sırasında, seyahati süresince ve ülkesine dönüşü için yeterli maddi kanıt, banka hesabı sunulmaması durumunda ortaya çıkan gerekçe. Son üç aylık banka hesap dökümünde düzenli hareket olmaması, düşük limitli banka hesabının sunulması, rezervasyon yapılan otel ve uçak fiyatlarının banka hesabındaki paradan fazla olması gibi nedenler bu sonuca yol açabilir.

Kişinin ülkesine döneceğine dair inanç oluşmaması: Bu nedenle alınmış bir vize reddi, kişinin ülkesindeki sıkı bağlarını yeterince ispatlayamaması, çalışıyorsa iş bağlantılarını, çalışmıyorsa da ülkesiyle olan vazgeçemeyeceği bağlarının ispat edilmemiş olmasından kaynaklanır.

Seyahat sağlık sigortasının uygun bulunmaması: Seyahat sağlık sigortası seyahat tarihlerini kapsamalı, 30 bin euro teminatlı ve tüm Schengen üyesi ülkelerde geçerli olmalıdır. Teminat miktarı düşük, seyahat tarihlerini kapsamayan bir seyahat sigortası sunulmuşsa bu nedenden vize reddi alınabilir.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.