Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Ümran Sakar’a saldıran ve öldürmekle tehdit eden Uğur T. hâlâ yakalanmadı 

İzmir’de yaşayan Ümran Sakar ve halası, 27 Ağustos’ta Sakar’ın yedi yıl önce boşandığı Uğur T.’nin saldırısına maruz bırakıldı. 2013’te girdiği cezaevinden koronavirüs izni kapsamında denetimli serbestlikle çıkan Uğur T., (38) hakkında 27 Ağustos’ta tutuklama kararı çıktı. Uğur T. henüz yakalanamazken Ümran Sakar, Uğur T. hakkında iki aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. Bu süreçte Uğur T.’den tehdit mesajları aldığını söyleyen Ümran Sakar yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. 

İzmir’de kuaförlük yapan Ümran Sakar, 2007’de evlendiği Uğur T.’den 2017 yılında boşandı. Evlilikleri boyunca sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakılan Sakar’ın 12 yaşında bir çocuğu var. 

Evli olduğu süre boyunca çocuğunun gözleri önünde sürekli şiddet gördüğünü dile getiren Sakar, çocuğunun da psikolojik şiddete maruz bırakıldığını ekledi ve şunları söyledi: “O dönem, benimle evliyken birlikte olduğu bir kadın vardı, çocuğumu alıp kaçırmaya çalıştı. Evliliğim boyunca hakaret, tehdit, şiddet hiç bitmedi. Her şiddetinde ağzım burnum kan içinde kalıyordu ve bunu ailesi de görüyordu ama bir şey yapmıyorlardı. Boşandım hâlâ devam ediyor.

Evli olduğu erkek hakkında ilk kez 2013’te şikâyette bulunan Sakar, o dönem bir aylık uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Boşandıktan sonra şiddetin bitmediğini dile getiren Sakar, Uğur T.’nin 2013 yılında tecavüz suçlamasıyla hapis cezası aldığını, yaklaşık üç yıl önce de koronavirüs önlemleri kapsamında denetimli serbestlikle hapisten çıktığını aktardı. Uğur T.’nin hapisten çıktıktan sonra kendisini tehdit etmeyi sürdürdüğünü anlatan Sakar, 18 Temmuz’da bir aylık uzaklaştırma kararı aldırdığını ekledi. 

“Bana, ‘Seni asacağım, öldüreceğim’ dedi” 

Sakar, 27 Ağustos günü halasıyla birlikte Uğur T. tarafından çocuğunun gözleri önünde maruz bırakıldığı şiddeti şöyle anlattı: “Uğur T.’nin kız kardeşi ve benim halam aynı yerde yaşıyorlar. Fiziksel engelli bir amcam var. Halamla birlikte yaşıyor, onu ziyarete halama gelmiştim. Kapının önünde dururken oğlum babasının geldiğini gördü. Uğur T. geldi ve hakaret ederek amcama, ‘Onu sizin gözünüzün önünde öldüreceğim’ dedi. Tartışmaya başladılar. Sonra gitti, beş dakika geçmeden geri geldi. Ben onu elimde kanıt olsun diye videoya çektim. Sonra bir anda halama ve bana saldırdı. Yumruklar ve tekmelerle saldırdı. Yerlerde sürüklendik. Bana, ‘Seni asacağım, öldüreceğim’ dedi.” 

Yaşananların yaklaşık 15 dakika sürdüğünü, Uğur T.’nin ise arabasına binip kaçtığını aktaran Sakar, “Daha sonra polisi aradık polis geldi. Ambulansla hastaneye götürüldük. Her şeyi oğlum gördü en çok ona üzülüyorum. Darp raporu aldık. Şikâyetçi olduk. Herkes nasıl dayak yediğimizi gördü” dedi. 

“Tutuklanma kararı çıktı ama yakalanamıyor”

Saldırının ardından Uğur T. hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını dile getiren Sakar, son olarak şunları ifade etti: “Bana hâlâ tehdit mesajları atıyor. Halam, Uğur T.’nin attığı mesajları kayıt altına aldığımızı kendisine söyledi ondan sonra mesaj atması bitti. Korkuyorum. İşe gidemiyorum. Yakalanmasını istiyorum. Saldırdığı gün tutuklanma kararı çıktı ama yakalanamıyor. İfadesini bile vermedi daha. Bu şekilde yaşamaya devam edemem, can güvenliğim yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.