Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu İstanbul’da buluştu: “Beşli çetelere verilen paralarınızı geri alacağım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte belediyenin Arnavutköy Kültür, Spor, Eğitim ve Yaşam Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Ardından İstanbul’un diğer ucuna giden Kılıçdaroğlu, Silivri Seymen Enerji Üretim Tesisi’ni inceledi, Seymen Köyü’nde çiftçiler ile buluştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ziyaretlerini İBB’nin “150 Günde 150 Proje” kapsamında gerçekleştirdi. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu ilk önce 24 Haziran’da beraber incelemelerde bulundukları Arnavutköy Yaşam Merkezi’nin açılışında bir araya geldi. Açılışta konuşan İmamoğlu, “Sayın genel başkanımın bize söylediği birkaç şey var. Birincisi en mağdur kesimi yalnız bırakmayacaksınız, ikincisi size oy vermeyen vatandaşlara gidip, daha çok dinleyip onlara çözüm üreteceksiniz” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Arnavutköy’den CHP az oy alıyor, doğrudur. Ama kabahat Arnavutköylüler’de değil bizde. Siz gidip Arnavutköy’de vatandaşın sofrasına oturdunuz mu, kahvesini içtiniz mi, derdini dinlediniz mi? Ankara’da oturup nutukları attık, Arnavutköy bize oy versin. Vermiyor kardeşim. Bir halini hatırını sor. Bunları yapmadık” diye konuştu. 

“Kurada çıkmazsam ne olacak benim hakkım?”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta başında açıkladığı sosyal konut projesine de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Her fakirin, her fukaranın başını sokabileceği bir evi olsun itirazım yok. Evinde huzuru olsun, rahat olsun. Buna hiç itirazımız yok ama kafamda bazı sorular var. Parayı topluyorsun. Gayet güzel. Herkes sıraya girdi, parayı yatırıyor. Kurayı neden altı ay sonra çekeceksin? Baştan kura çeksen de alacaksın parayı ve kullanacaksın. Sıfır faizle kullanacaksın. Üstelik fakirin fukaranın parasını kullanacaksın. Üstelik beş kuruş faiz vermeyeceksin. Gelir vermeyeceksin. Kurada çıkmazsam ne olacak benim hakkım? Benim görevim tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaktır. Fakirin fukaranın hakkını korumaktır. Beşli çetelere verilen paralarınızı da alacağım.”

İkilinin bir sonraki durağı Silivri’nin Seymen Mahallesi oldu. Seymenli vatandaşlar ile çay içen ikili, Değirmenköy buğday ve mazot desteği dağıtım törenine geçerek programa devam etti. 

İktidar kanadının, “CHP’li belediyelere oy verirseniz, yardımlar kesilir, bir daha yardım alamazsınız” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sizler bunlara inanmadınız ve o belediye başkanlarına destek verdiniz. Onlar seçimle geldiler. Makamlarına oturdular. Onların bir dönem gözümüze soka soka yaptıkları yardımların çok daha fazlasını, hiç kimseyi rahatsız etmeden yapmaya başladı belediye başkanlarımız” dedi.

Buğday tohumu ve mazot dağıtımı konusunda bilgi veren İmamoğlu, “Bugün burada, 1545 ton yüksek verimli yerli hibe ekmeklik buğday tohumu dağıtımına sizinle birlikte başlayacağız” dedi. İmamoğlu vatandaşlara ise şöyle seslendi: “Dağıtılacak tohumlar, tam 62 bin dekara dikilecek. Bunun da belediyemize maliyeti yaklaşık 25 milyon lira düzeyinde. 4 milyon liralık destekle 160 bin 700 litre mazot desteğini de vatandaşlarımızla buluşturacağız. Üreticimizin yanındayız.” 

“Baskı, hiddet, şiddet kaybetmeye mahkûmdur”

Günün son durağı Büyükçekmece oldu. İmamoğlu burada, iktidarı “baskı” üzerinden eleştirdi. İstanbul seçimlerinin tekrarlatılmasını hatırlatan İmamoğlu, “Baskı, hiddet, şiddet kaybetmeye mahkûmdur” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise gençlere seslendi. İktidarlarında gençlerin gece evlerine polis gelmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, yeni seçmenlerin kullanacağı oylar ile iktidar olacaklarını vurgulayarak, “İktidarımızda çok rahat bizi eleştirebileceksiniz. Özgürce eleştirebileceksiniz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.