Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

20 yıl önce Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini söyleyen gazeteci Jean Carroll, Trump’a dava açmaya hazırlanıyor

Gazeteci ve yazar E. Jean Carroll, yaklaşık 20 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump hakkında yeni bir dava açmaya hazırlanıyor. Carroll, 2019’da da Trump’a dava açmıştı.

Yaklaşık yirmi yıl önce eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump tarafından tecavüze maruz bırakıldığını iddia eden gazeteci ve yazar E. Jean Carroll, Trump hakkında yeni bir dava açmaya hazırlanıyor.

Carroll’un avukatı, dün (20 Eylül) kamuoyuna yaptığı açıklamada Trump hakkında New York yasalarınca “kasıtlı olarak duygusal strese maruz bırakmak” suçundan dava açmayı planladıklarını söyledi. Yakın zamanda New York Valisi Kathy Hochul tarafından imzalanan bu yasa, tacize ve tecavüze maruz bırakılmış yetişkinlerin zamanaşımına bakmaksızın failler hakkında dava açmalarına izin veriyor.

Trump ise Carroll’a tecavüz ettiğini reddediyor ve kitabının satışını artırmak için kendisine iftira attığını savunuyor.

Ne olmuştu?

Carroll, Manhattan’ın lüks mağazası Bergdorf Goodman’in soyunma kabininde Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Carroll, 2019’da görevde bulunduğu sırada Trump’a dava açmıştı.

Trump ise o dönemde kendisiyle ilgili iddialara yanıt olarak “Tamamen yalan” ve “Carroll, benim tipim değil” demişti.

Trump, 2019’daki davadan devlet yetkililerine dokunulmazlık sağlayan bir federal yasa sayesinde kurtulmuştu. .

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.