Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seferberlik ilan edilen Rusya’da vatandaşlar Google’da “kol nasıl kırılır” cümlesini aratmaya başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da “kısmi seferberlik” ilan etti. Google üzerinden yapılan aramaların popülaritesini ölçen Google Trends’e göre seferberlik ilan edilen Rusya’da “kol nasıl kırılır” araması rekor kırdı.

Bir televizyon konuşması ile halka seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Batı, Rusya’yı yok etmeye çalışıyor” diyerek ülkede kısmi seferberlik ilan etti ve ülkede askeri eğitimi bulunan 300 bin yedek askerin orduya çağrılacağını açıkladı.

Google Trends verilerine göre pek çok Rus vatandaşı bu gelişme üzerine, orduya katılmamak için internette “kol nasıl kırılır” diye arama yapmaya başladı.

Google Trends üzerinde bir arama teriminin sıfır ile 100 arasında bir popülarite değeri bulunuyor. Sitenin yedi günlük ölçümlerine göre “kol nasıl kırılır” cümlesi seferberlik öncesinde sıfıra yakın bir popülariteye sahipken Putin’in konuşmasının ardından bu oran 100’e dayandı.

Dün alelacele toplanan Rusya Devlet Duması da Ceza Yasası’na “seferberlik”, “sıkıyönetim” ve “savaş zamanı” kavramlarının alınmasını oybirliği ile onaylamıştı. Bunun üzerine Rusya vatandaşları “Rusya’dan nasıl kaçılır” cümlesini aratmaya başlamıştı. 

Moskova-İstanbul arası pek çok uçak seferinde de yer kalmamış, kalan koltuklar ise 30 bin TL’den satışa sunulmuştu.  

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.