Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Guguk Kuşu filminin hemşire Ratched’ı Louise Fletcher hayatını kaybetti

Komedi drama filmi “Guguk Kuşu”ndaki (One Flew Over The Cuckoo’s Nest) hemşire Mildred Ratched karakteriyle hafızalara kazınan ve bu unutulmaz rolüyle Oscar kazanan Louise Fletcher, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Louise Fletcher’ın menajeri David Shaul, ABD’li aktrisin Fransa’daki evinde hayatını kaybettiğini duyurdu. Fletcher’ın ailesi de haberi doğruladı fakat oyuncunun ölüm sebebini açıklamadı.

“Guguk Kuşu”ndaki hemşire Mildred Ratched rolüyle tanınan Fletcher, 60 yıllık kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde yer aldı. Hemşire Ratched rolüyle Mart 1976’da Los Angeles’ta düzenlenen 48. Akademi Ödül Töreni’nde En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını, Altın Küre’yi ve BAFTA’yı da kazandı.

Yönetmen Milos Forman’ın Ken Kesey’in aynı isimli romanından sinemaya aktardığı “Guguk Kuşu”,Jack Nicholson’ın canlandırdığı akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevk edilen Randle Patrick McMurphy’nin yaşadıklarını konu alıyordu. Hemşire rolündeki Fletcher da McMurphy’yi kendi yöntemleri ile kontrol etmeye çalışıyordu.

Oyunculuk kariyerine 1950’li yıllarda başlayan Fletcher, “Guguk Kuşu”nun yanı sıra “Star Trek”, “Picket Fences” ve “Joan of Arcadia” filmlerinde de rol almıştı. 1959’da yapımcı Jerry Bick ile evlenen Fletcher, 1978’de boşanmıştı. Fletcher’ın Bick ile evliliğinden John ve Andrew adlarında iki çocuğu bulunuyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.