Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Herkes için Ekmek”: Dubai’de otomatlardan bedava ekmek dağıtılmaya başlandı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ticaret başkenti olarak bilinen Dubai’nin belirli noktalarına dar gelirliler için ücretsiz ekmek dağıtım otomatları konuldu. Şehirdeki 10 süpermarkete yerleştirilen otomatlardan herhangi bir ücret ödemeden sandviç, pide ya da ekmek alınabilecek.

AFP’nin aktardığına göre, otomatlarda dokunmatik bir bilgisayar ekranı bulunuyor. İnsanlar bu ekrandan pide, sandviç ekmeği, pide ekmeği veya Hint ekmeği olarak bilinen chapati alabiliyor. Otomatlarda insanların bağış yapmasına imkân tanıyan bir kredi kartı okuyucusu da bulunuyor.

“Herkes için Ekmek (Bread for All)” adı verilen proje, Dubai Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum’un kurduğu bir vakıf üzerinden hayata geçirildi. Bu proje ile dar gelirli ailelere ve işçilere destek sağlanması hedefleniyor.

Dünyanın en zengin 25 şehrinden biri olarak bilinen Dubai de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle artan tüketici fiyatlarından etkilendi. Dubai İstatistik Merkezi’nden alınan verilere göre, temmuz ayında yıllık bazda gıda fiyat endeksi yüzde 8,75, ulaşım maliyetleri yüzde 38 yükseldi. Temmuz ayında yetkililer, sosyal yardımların iki katına çıkarılacağını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler’e (BM) göre BAE’deki 10 milyonluk nüfusun yüzde 90’ını Hindistan, Bangladeş ve Pakistan’dan gelen yabancı işçiler oluşturuyor. Dubai’de 68 binden fazla milyoner ve 13 milyarderin yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Economic Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.