Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akyurtlu kadın, “İktidara geldiğinizde bahane üretmeyeceksiniz, köy köy gezeceksiniz” dedi, Kılıçdaroğlu, “Defterimden yorulmayı sildim” yanıtını verdi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara-Akyurt’ta kadınlarla bir araya geldi. Akyurtlu Saadet Akan’ın “İktidara geldiğinizde bahaneler üretmeyeceksiniz, köy köy gezeceksiniz” sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Kendi defterimden yorulmayı sildim. Adım adım geziyorum” dedi. 

CHP Kadın Kolları, Ankara’nın Akyurt ilçesinde yönetmen Neşe Uğur Nohutçu’nun “TÖZ” belgeselinin gösterimini yaptı. 700 kişilik salonda yapılan gösterime, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve milletvekilleri katıldı. 

“Neden Avrupalılar gibi yaşamıyoruz, neyimiz eksik”

Akyurtlu Saadet Akan, CHP liderine “Biz neden Avrupalılar gibi yaşayamıyoruz? Niye özgürce yaşayamıyoruz? Neyimiz eksik bizim? Neden çocuklarımız hakkı olanı alamıyor. Eşit yaşamak istiyoruz, bu toprağın size ihtiyacı var. Geldiğiniz zaman bahaneler üretmeyeceksiniz, halkın dilinden anlayıp üreteceksiniz. Buraya geldiniz ya bugün başa geldiğinizde de hep buraya gelin. Göreyim sizi. Aydın bir Türkiye olalım artık. Kadınlar öne çıkabilsin. Down sendromlu bir çocuğum var ne mücadeleler verdim hiç yılmadım. Biz de düzgünce yaşamak istiyoruz, bu fırsatları verin bize” diye seslendi. 

“Kavgaysa kavga”

Akyurtlu kadınların ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kendisine seslenen kadınlara şöyle yanıt verdi:  

“Adalet için hepimiz mücadele ediyoruz. Hiç kimsenin yatağa aç girmediği, her annenin evladını huzur içinde yatağa yatırdığı bir Türkiye istiyorum. Kavgaysa bunun kavgasını veriyorum. Annelerin büyük dram çektiğini, büyük sıkıntılar yaşadığını biliyorum. Zaten siyaseti de bunun için yapıyorum. Yorulmaktan söz ettiler, yorulmak bize haram ta ki bu ülkede huzur oluncaya kadar. Kendi defterimden yorulmayı sildim. Adım adım geziyorum. Kadın kardeşimiz söyledi, ‘Geleceksin, köyleri gezeceksin’ diye. Türkiye büyük bir ülke. İmkanım olsa tüm köyleri, mahalleleri gezerim. İlleri geziyorum, herkesin derdi ortak. Türkiye’yi buradan çıkarmak hepimizin görevi. Sizin de hakkınız Avrupa’daki gibi yaşamak. Bu mücadeleyi beraber vereceğiz.”

“24 saat çalışan nenemin sigortası bile yoktu”

Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası ile kırsalda çalışan kadınların sigorta hakkını kazanmasını sağlayacaklarını belirterek, “Kırsalda çalışan her kadının, gencin primi olacak, emeklilik hakkı olacak. Siz günün 24 saati çalışıyorsunuz, rahmetli nenemden biliyorum. Vefat ettiğinde bir sigortası bile yoktu” dedi. 

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte yönetmen Neşe Uğur Nohutçu’nun “TÖZ” belgeselini izledi. Kılıçdaroğlu, erkek şiddeti mağduru Tuğba Batu ve yönetmene plaket verdi. 

“Kadınlar dünyanın hiçbir yerinde bedel ödememeli”

Etkinliğin ardından gazetecilerin İran’daki protestolara ilişkin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Kadınlar dünyanın hiçbir yerinde bedel ödememeli, bizim yapmamız gereken kadınlara saygı duymak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.