Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (137): İzmir’de transların yaşadığı evler mühürlenmek isteniyor, Mahsa Amini protestoları

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu hafta, 18 Haziran Derneği’nden Yıldız İdil Şen ile İzmir’de transların evlerinin mühürlenmek istenmesini konuştuk.

Prodüktör: Özgün Can Özgül 

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında “soruşturmaya izin yok” kararı verdi.

İzmir’de translara yönelik baskı ve şiddet devam ediyor. Polis, trans kadınların evini mühürlemek istedi. 18 Haziran Derneği’nden Yıldız İdil Şen, yaşananları Gökkuşağı Bülteni’ne anlattı.

Hande Buse Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret’in yargılandığı davanın dördüncü duruşması 19 Eylül’de yapıldı. Hande Buse için adalet bir türlü yerine gelmezken bir sonraki duruşma 12 Aralık’a ertelendi. 

Tarlabaşı Toplum Merkezi hakkında açılan “yokluğun tespiti” davasının ikinci duruşması perşembe günü İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. Hak savunucularının yoğun ilgi gösterdiği duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın müdahillik talebi kabul edildi. Dava, 9 Mayıs 2023’e ertelendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Derneği’ne açılan kapatma davasının ikinci duruşması çarşamba Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

İran’da 16 Eylül’de 22 yaşındaki Jina Mahsa Amini’nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürülmesiyle başlayan protestolar sürüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul’daki İran Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

 Türkiye’den kadın sinemacılar da İran’daki protestolara destek verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.