Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Gençlik Kolları’ndan “Sansür Yasası” açıklaması: “Giderayak yaptıkları bu değişiklik, CHP’nin iktidara geldiği ilk hafta geri döndürülecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak tanımlanan “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hakkında bugün (9 Ekim) İstanbul’da basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, “Sansür Yasası” hakkında İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Şişhane semtinde bugün (9 Ekim) basın açıklaması düzenledi. CHP iktidara gelirse, yasanın bir hafta içinde geri çekileceğini söyleyen Killik, bazı basın kuruluşlarını hedef alarak AKP’yi eleştirdi. 

Killik,“AKP’nin arzu ettiği; enflasyon rakamlarını TÜİK’ten, haberleri Ahaber’den, Yeni Şafak’tan, seçim sonuçlarını Anadolu Ajansı’ndan öğrenmemiz. Onlar istiyor ki Almanya bizi kıskanıyor, Türkiye büyüyor, her şey güllük gülistanlık zannedelim. Ama Türkiye’deki gerçeklik bu şekilde değil. 128 milyar doların nereye gittiğini, siyasetçilerin mafya ile olan ilişkilerini, bir çete liderinden 10 bin dolar rüşvet alan milletvekilinin olduğunu, IŞİD’in iki askerimizi yaktığını, Sezgin Baran Korkmaz’ın siyasetçiler ile işbirliği yaparak yurtdışına kaçırıldığını biz havuz medyasından, AKP’nin istediği kanallardan öğrenmedik. Sansürlemek istedikleri alanlardan öğrendik” diye konuştu.

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye başlanmış ve yasanın ilk 14 maddesi kabul edilmişti.

“Gerçekler ve doğrular sosyal medyada aranıyor”

Çeşitli basın kuruluşlarının kamu kaynaklarını kullandığını ancak buna rağmen bu kuruluşların takip edilmediğini söyleyen Killik, sosyal medyada ise AKP’nin “Gereğini yapın” diyecekleri köşe yazarlarının bulunmadığını belirtti. Killik sözlerine şöyle devam etti:

“Rahatsız olduklarını en büyük konu, bütün kamu kaynaklarını akıtmalarına rağmen onların yandaş medyalarını kimsenin izlememesi. Herkesin, gerçeği ve doğruları sosyal medyada aramak zorunda kalması. Sosyal medyada hazır soruların cevaplandığı, prompterların olduğu sohbet odaları yok. Gazetecilere ‘Gereğini yapın’ diyecekleri köşe yazarları yok. Giderayak yaptıkları bu değişiklik, CHP’nin iktidara geldiği ilk hafta geri döndürülecek.”

Basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da katıldı. Açıklamada “Özgür basın susturulamaz” ve “Sansüre hayır” sloganları atıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.