Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (44): Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı ve gelen tepkiler

Z Kuşağı Tartışıyor’da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Aybike Boyacıoğlu ve Bekir Kandemir, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyonculuk Bölümü öğrencisi Mete Kılıç, Ali Deniz Çakır’ın moderatörlüğünde, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı başörtüsü çıkışını ve buna gelen tepkileri konuştu.


“Başörtüsü problemini CHP’nin üzerine alınmasını doğru bulmuyorum”

Mete Kılıç, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına dair düşüncelerini şöyle aktardı: “Başörtüsü problemini CHP’nin üzerine alınmasını doğru bulmuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı şey bence iktidarın ekmeğine yağ sürmektir. Bu çıkış oy kazandırır mı emin değilim.”

“Muharrem İnce haklıymış”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesine yönelik eleştirilerini doğru bulduğunu belirten Mete Kılıç, şöyle devam etti: “Muharrem İnce haklıymış. Geçen sene helalleşmeye en sert karşı çıkanlardan biri bendim ve ekonominin son bir senede bu kadar kötüye gitmesine rağmen CHP’nin oy oranını artıramaması da bence helalleşme söyleminin etkisiz olduğunu gösteriyor.”

Mete’nin yorumlarına katılmadığını ifade eden Bekir Kandemir ise CHP’nin oyunun artmamasının yanı sıra AKP’nin kaybettiği oyları da konuşmamız gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun helalleşmeyle başlayan süreçte doğru adımlar attığını düşünen Kandemir, “Başörtüsü konusunda atılan adımların iyi hesaplanıp hesaplanmadığı konusunda çekincelerim vardı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunduğu anayasa önerisi de bu endişemi haklı çıkardı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.