Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman siyasetçinin Yahudi Soykırımı anıtındaki fotoğrafı tepki çekti

Almanya’da aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) üyesi Holger Winterstein’ın Holokost anıtı önünde kollarını açarak poz verdiği görüntüler ülkede gündem oldu ve tepkilere yol açtı. Alman siyasetçiye tepki gösterenlerden biri de İsrail’in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor’du. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Prosor, Winterstein’ın dans ederek kendisine ve partisine utanç verdiğini söyledi.

AfD üyesi Holger Winterstein, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Holokost anıtı üzerinde kollarını açarak poz vermiş ve bu fotoğraf gündem olmuştu. Alman basını, söz konusu fotoğrafının 8 Ekim Cumartesi günü AfD tarafından düzenlenen bir protesto sonrasında çekildiğini yazdı.

Winterstein’ın fotoğrafına İsrail’in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor sert tepki gösterdi. Prosor, “Winterstein, dans ederek kendisine ve partisine utanç verdi” dedi.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da tepki gösterenler arasındaydı: “Tiksindirici. Yazık, özellikle de parlamento için.”

AfD’den paylaşılan açıklamada ise Winterstein’ın davranışının “son derece saygısız” bulunduğu ve harekete geçileceği aktarıldı.

Kaynak: Times of Israel

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.