Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Barosu seçimleri sonuçlandı | Avukat Filiz Saraç baronun ilk kadın başkanı oldu

İstanbul Barosu’nun bugün (23 Ekim) saat 09.00’da başlayan başkanlık seçimlerinin sonuçları açıklandı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Avukat Filiz Saraç, baronun ilk kadın başkanı oldu.

İstanbul Barosu’nun yeni yönetimini ve başkanını seçmek için avukatlar bugün (23 Ekim) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen seçimlerde oy kullandı. Çok sayıda avukatın katılımıyla dün (22 Ekim) başlayan genel kurulda adayların konuşmaları dikkat çekti. Saat 17.00 itibarıyla ilk sonuçlar açıklandı. Avukat Mustafa Gökhan Ahi seçimi birinci sırada götürürken onu az bir farkla Hasan Kılıç ve Filiz Saraç takip etti. Oylamanın sonuna yaklaşılırken son sandıklardaki oyların çoğunu alarak birinci sıraya yükselen Saraç, saat 18.20’de son sandığın açılmasıyla İstanbul Barosu’nun yeni başkanı olarak seçildi. Saraç, 7 bin 96 oy alarak baronun ilk kadın başkanı oldu.

Başkanlığa aday olan diğer isimler ise şöyleydi:

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı Hasan Kılıç, Bağımsız Avukatlar Grubu’nun adayı Gülden Sönmez, Avukat Hakları Grubu’nun adayı Mustafa Gökhan Ahi, Milliyetçi Avukatlar Grubu adına Hakan Çatak, İstanbul Avukatlar Birliği adına Metin Uracin, Genç Hukuk Hareketi’nden Türkan Kara, Güçlü Baro Grubu adına Avukat Mert Er Karagülle, Önce Avukat Grubu’nun adayı Elif Görgülü.

Seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç 7 bin 96 oyla birinci, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi’nden Hasan Kılıç 6 bin 425 oyla ikinci, Avukat Hakları Grubu’ndan Mustafa Gökhan Ahi 4 bin 768 oyla üçüncü sırada bitirdi. Diğer adaylar ise şöyle sıralandı:

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Önce Avukat Grubu’ndan Avukat Elif Görgülü bin 927, Bağımsız Avukatlar Grubu’ndan Gülden Sönmez bin 57, Güçlü Baro Grubu’ndan Avukat Mert Er Karagülle bin 314, Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Hakan Çatak 891, Genç Hukuk Hareketi’nden Türkan Kara 156 oy.

Adaylar Medyascope’a konuştu

Başkanlık için yarışan adaylardan bazıları sandıklar kapanmadan önce düşüncelerini Medyascope ile paylaştı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç, “İstanbul Barosu bir anlamda hak mücadelesinin tarihi demektir. Bu anlamda seçimleri hem mesleğimiz hem memleketimiz için çok önemlidir. Tüm meslektaşlarımızın gelip oylarını kullanmalarını diliyorum” dedi.

Güçlü Baro Grubu’ndan Avukat Mert Er Karagülle “Meslektaşlarımız işini gücünü bırakıp oy kullanmaya geliyorlar. Şu ana kadar gördüğüm, ciddi bir katılım olacak bu sene. Geçen yıl yüzde 50,1 katılım vardı. Bu sene katılımın daha artacağını düşünüyoruz. Katılımın yüksek olması baronun güçlü olması için bizce çok önemli. Bu demokratik sürece katkıda bulunan bütün aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Avukat Hakları Grubu’ndan Avukat Mustafa Gökhan Ahi ise “İstanbul Barosu Türkiye’nin en nadide en köklü kurumlarından bir tanesi. 144 yıllık bir mazisi var. Burada bütün yurttaşlara İstanbul Barosu bir demokrasi şöleni sunuyoruz. Avukatlar meslektaşlarımız geliyorlar, oylarını kullanıyorlar ve geleceğin İstanbul Barosu’nu nasıl şekillendireceklerini tartışıyorlar. Biz de bundan dolayı çok mutluyuz” yorumunda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.