Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1,9 kilometre uzunluğunda, 100 vagonlu ve 4 bin 550 koltuklu: Dünyanın en uzun yolcu treni İsviçre’de seferine çıktı

Dünyanın en uzun yolcu treni 25 kilometrelik bir sefer gerçekleştirdi. Rhaetian Demiryolu firmasına ait 1,9 kilometre uzunluğundaki 100 vagonlu tren, Alp Dağları’nın eteklerinden geçerek yolculuğunu tamamladı.

Yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun yolcu treni, İsviçre’nin ulusal demiryolları kuruluşunun 175. yıldönümü kutlamaları için yeni bir rekora imza attı. 1,9 kilometre uzunluğundaki 100 vagonlu, 4 bin 550 koltuklu ve yedi makinistli tren, Alp Dağları’nın eteklerine inşa edilen Albula-Bernina güzergâhındaki rekor denemesi için yolcu taşıdı. Dünyanın en güzel rotalarından biri olarak kabul edilen bu güzergâh, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor.

Rhaetian Demiryolu tarafından düzenlenen yolculuk bir saat sürdü. Rhaetian Demiryolu Yöneticisi Dr. Renato Fasciati, tren yolculuklarının güzelliklerini dünyaya göstermeyi hedeflediklerini söyledi. Koronavirüs salgını döneminde birtakım sıkıntılar yaşadıklarını kabul eden Fasciati, “Trenle yolculuk yapan yolcularımızın yüzde 30’unu kaybettik” dedi.

Çok sayıda izleyici, trenin 25 kilometre süren yolculuğunu izlemek için güzergâh üzerinde kamp kurdu.

Kaynak: Euronews, BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.