Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (31 Ekim 2022): Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” toplantısından ne çıktı? & Brezilya’da zafer Lula’nın

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ve Dr. Ümit Kumcuoğlu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Türkiye Yüzyılı Vizyonu Tanıtım Toplantısı geçen cuma Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Vizyon” projelerini seçim sürecinde açıklayacağını söyleyerek “Bugün sadece ruhunu anlatacağım” dedi. Anayasa değişikliğini “Gayret gösterdiğimiz halde hayata geçiremediğimiz işler de oldu” sözleriyle duyuran Erdoğan, önümüzdeki hafta Meclis’e teklif sunacaklarını söyledi. Partililere “Yedi ayımız var, yedi ay içerisinde durmak yok, yola devam” diye seslenen Erdoğan, “Öyle kritik bir eşikteyiz ki ya bu ligin ön sıralarındaki yerimizi alacağız ya da tekrar geriye düşeceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonu’yla üstesinden gelinmesi çok zor bir yükün altına giriyoruz” dedi.

“Türkiye Yüzyılı” toplantısından ne çıktı? 14 Kasım’da toplanacağı açıklanan Altılı Masa’nın adayı ne zaman belli olacak? Seçime doğru yarışı kim önde götürüyor? Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Gündem’de yorumladı.

Brezilya’da halk, dün devlet başkanlığı seçimi için ikinci kez sandık başındaydı. Brezilyalılar, çekişmeli geçen birinci turun ardından ikinci tura kalan eski Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva ve şimdiki Devlet Başkanı Jair Bolsonaro arasında seçim yaptı. Solcu aday Lula, seçimlerde galip geldi. Yüzde 99 oranında sayılan oyların yüzde 50,83’ünü Lula aldı. Yeni devlet başkanı 1 Ocak 2023’te görevi devralacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu hafta perşembe günü enflasyon rakamlarını açıklayacak. Türkiye enflasyon ile nasıl mücadele ediyor?

Kare Portföy Genel Müdürü Dr. Ümit Kumcuoğlu, Brezilya seçim sonuçlarını ve bunun piyasalara etkisini, ekonomide son gelişmeleri ve Türkiye’de enflasyonun gidişatını Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.