Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göktürklüler, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’i karşılamak için gitti, Başkan programı iptal etti

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi, randevu taleplerini kabul etmeyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’i, Göktürk’te katılacağı açıklanan resim sergisinde protesto etti. Başkan Köken, tepkiler üzerine programa katılmaktan vazgeçti.

Vatandaşlar, Göktürk Mahallesi’nde Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen Kemer Country’nin yeşil alanlarının inşaata açılmasına tepkili. Kemerköy Country içindeki afet toplanma alanı, Emlak Konut GYO’nun başvurusu üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından nisan ayında “rezerv yapı alanı” olarak ilan edildi. 31 Ekim günü iş makineleri polis eşliğinde araziye girdi.

Vatandaşlar söz konusu inşaatın “işgal” olduğunu söyleyerek, iş makinelerinin alana girişine izin vermedi. Daha sonra polis müdahalesi ile iş makinesi alana girerek çalışmaya başladı. İnşaat şirketinin Kemerköy Country içindeki yeşil alanda inşaat faaliyeti devam ediyor. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in bugün Göktürk’e geleceğini haber alan Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi üyeleri, Köken’i beklemeye başladı.

Başkan sergiye gelmedi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, saat 10:00 da geleceği açıklanan resim sergisine gelmedi. Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Başkan’ın geleceği alanda beklerken, Eyüpsultan Belediyesi’nden bir yetkili eylemcileri arayarak Başkan Köken ile saat 14:00’te belediye binasında görüşebileceklerini söyledi. Bu gelişme üzerine Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi üyeleri eylemlerine son vererek görüşmeye gitti.

“Talanı bir an önce durdur”

Konuyla ilgili Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Sözcüsü Gülseren Onanç, Medyascope’a açıklamalarda bulundu.

10 Kasım anması nedeniyle bir araya geldiklerini söyleyen Onanç, “Eyüpsultan Belediye Başkanı’nın burada Atatürk Anıtı’nın önünde bir sergiye katılacağını öğrendik. Biz de on gündür sesimizi duymayan, burada yapılan talana hiçbir şekilde cevap vermeyen başkana ‘Gelip buradaki talanı bir an önce durdur ‘mesajı vermek üzere arkadaşlarımızla bu meydana geldik” dedi.

“Direnişimizi devam ettireceğiz”

Başkan Köken’in katılacağı programın saat 10:00’da başlayacağını belirten Onanç, “Bir saattir burada kendisini bekliyoruz, gelmedi. Bu arada şu haberi aldık ki biz burada beklerken kendisinin özel kalemi bizi arayıp dört gündür talep ettiğimiz randevuyu verdi. Saat 14:00’te bizi belediyeye beklediğini söyledi. Gideceğiz ve bu talana bir an önce dur demesini, kendisini göreve davet ettiğimizi ve eğer bir ruhsat süreci varsa bütün bu usulsüzlüklere rağmen o ruhsat sürecinin durdurulması gerektiğini söyleyeceğiz. Direnişimizi devam ettireceğimizi kendisine bildireceğiz. Gelip bizle karşı karşıya gelmediği için bir de küçük kınamamız olacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.