Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (11 Kasım 2022): İmamoğlu yargılanıyor | Ankara’da Afganistan uyruklu beş kişi ölü bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı duruşma 14 Aralık 2022’ye ertelendi. Mütalaasını yineleyen savcı, İmamoğlu’na 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulunmak üzere İBB binasına geldi. İmamoğlu, cuma namazının ardından “Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla açılan dava ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir evde, Afganistan uyruklu beş erkeğin cesetleri bulundu. Beş kişinin de bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Bonn Üniversitesi Bilim ve Etik Enstitüsü’nde Kıdemli Araştırmacı Doç. Dr. Şebnem Yardımcı Geyikçi ile İmamoğlu yargılamasını, Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur ile Ankara-Altındağ’da yaşananları, Medyacope muhabiri Ali Macit ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun yarınki Adana ziyareti öncesi gelişmeleri konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.