Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Başta Amerika olmak üzere Batı, Rusya’ya adeta sınırsız saldırıyor”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 9. Zirvesi için gittiği Özbekistan’dan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Batı’nın Rusya’ya “sınırsız saldırdığını” Rusya’nın ise “direnç ortaya koyduğunu” savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretini de eleştirdi.

Önümüzdeki hafta Endonezya’nın Bali şehrinde yapılacak G 20 Zirvesi’ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılmamasını değerlendiren Erdoğan, “Kendisiyle son görüşmemde Endonezya’ya gelmesinin isabetli olabileceği kanaatinde olduğumu söylemiştim. Fakat kendisi de ‘Ben bir değerlendirmemi yapayım, ona göre haber veririm’ demişti” derken Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan süreç hakkında ise şunları söyledi:

“Başta Amerika olmak üzere Batı, Rusya’ya adeta sınırsız saldırıyor”

“Sıradan bir süreç yaşamıyoruz. Rusya sıradan bir devlet değil, güçlü bir devlet. Tabii başta Amerika olmak üzere Batı, Rusya’ya adeta sınırsız saldırıyor. Bütün bunların karşısında da tabii şu anda Rusya bir direnç ortaya koyuyor. Biz de acaba nasıl olur da -işte bir tahıl koridoru olayı gerçekleşti- buradan bir barış koridorunu açabiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz. Bunun için de en güzel yol, diyalogdan barışa giden bir yol olabilir diye düşünüyoruz. Tabii burada sadece Sayın Putin’in kanaatleri yetmez. Zelenskiy ile de görüşerek burada onların düşündükleri nedir, onlar böyle bir şeye nasıl bakarlar, onların da kanaatini tabii alacağız. Ve bu arabuluculuk acaba bizi bir barışa taşır mı, bunu da görmenin yollarını arayacağız. Ama şimdilik bizim için en önemlisi bu tahıl koridorunu ciddi manada işletmek.”

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üye statüsüne getirilmesini de değerlendiren Erdoğan, “Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını gösterdik. Alınan bu tarihi kararın başta Kıbrıs Türkleri olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirdikleri için tüm liderlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’na: “Parayı kime getiriyorsun?”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra gezisini de eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendi: ”Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani afedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı sana kalkacaklar bu paraları verecekler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.