Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (15 Kasım 2022): İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda son gelişmeler & Altılı Masa toplantısından ne çıktı?

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun.

Türkiye, pazar günü (13 Kasım) İstanbul-Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırıyı konuşuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü dün (14 Kasım) bir şüpheliyi gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre şüpheli kadın ifadesinde, özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden ülkeye bu eylem için kaçak yollarla girdiğini söyledi. Emniyet açıklamasına göre saldırıyı düzenlediği belirtilen Suriye uyruklu kadının ismi Ahlam Albashir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin PYD’den emir aldığını söyledi. Soylu ayrıca, ABD Büyükelçiliği’nden gelen taziye mesajı için “Kabul etmiyoruz” dedi. Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 50’ye yükseldi.

Altılı Masa’nın ikinci turunun ikinci toplantısı DEVA Partisi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantı sekiz saat sürdü. Bir sonraki toplantının 28 Kasım’da yapılacağı belirtilen açıklamada, aynı tarihte güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metni doğrultusunda yapılması gereken anayasa değişikliklerinin açıklanacağı da bildirildi. Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) katılma talebi ise Altılı Masa’da kabul görmedi. Masanın ve kurulan ortak komisyonların çalışmalarının duyurulacağı www.altilimasa.biz sitesi faaliyete geçti.

Altılı Masa toplantısından bu kez neler çıktı? Adaylık tartışmaları nereye gidiyor, hangi isim öne çıkıyor? Muhalefet adayını ne zaman açıklayacak? Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Altılı Masa toplantısını ve siyasette son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.