Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dedeoğulları katliamı davasında karar bekleniyor | Av. Atilla Kart: “Yukarıdan gelen talimatı uygulayarak hemen karar çıkarmak istiyorlar”

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden yedi kişinin öldürülmesiyle ilgili davada yarın (17 Kasım) karar çıkabilir. Duruşma öncesi Medyascope‘a konuşan Dedeoğulları ailesinin avukatı Atilla Kart, “Pek çok kaydın ve talebimizin sonucu çıkmadan karar vermek istiyorlar, yukarıdan gelen talimatı uyguluyorlar” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de Mehmet Altun, Dedeoğulları ailesinden Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (57), çocukları Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Barış Dedeoğulları‘nı (31) yanında getirdiği av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Cinayetleri işledikten sonra evi de benzin dökerek yakmaya çalışan Altun, katliamdan beş gün sonra yakalandı. Mehmet Altun’un tek tutuklu sanık olan yargılandığı davada yarın (17 Kasım) karar çıkabileceği belirtiliyor.

“Yukarıdan gelen talimatı uyguluyorlar”

Dedeoğulları ailesinin avukatı ve eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yarın karar duruşması yapılabileceğini belirtti. “Mümkün olmadığı halde karar çıkarmaya çalışacaklar” diyen Kart, pek çok taleplerinin karşılanmadığını, hâlâ çıkmayan kayıt sonuçları olduğunu söyledi. Avukat Kart şöyle konuştu:

“Normalde bu duruşmada karar çıkması mümkün değil. Olayın pek çok boyutu araştırılmadı. Henüz sonucu gelmeyen kayıtlar var, bizim bekleyen taleplerimiz var. Bunlara rağmen hızlıca karar çıkarmaya çalışıyorlar, yukarıdan gelen talimatı uyguluyorlar. Yarın tarihi bir duruşma olacak.”

Altun için yedi kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, Mehmet Altun için yedi kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Yarınki duruşma saat 09:30’da başlayacak.

İddianamede, Mehmet Altun hakkında “canavarca hisle tasarlayarak yedi kişiyi kasten öldürme” suçlamasıyla yedi kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Diğer sanıklar Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Lütfi Keleş, Ali Keleş (Lütfi Keleş’in oğlu), Veli Keleş, Ali Keleş (Veli Keleş’in oğlu), Ayşe Keleş ve Ali Keleş (Harun Keleş’in oğlu) hakkında ise “canavarca hisle tasarlayarak yedi kişiyi kasten öldürmeye azmettirme” suçundan yedişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ayrıca “yakarak mala zarar vermeye azmettirme” suçundan da sekizer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.