Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (144): Bakan Soylu LGBTİ+’ları hedef aldı, Eryaman-Esat davası

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu akşam, Pembe Hayat Derneği’nden Av. Evrim Demirtaş ile 21 Kasım’da görülecek Eryaman-Esat davasını konuştuk.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, LGBTİ+’ları hedef almaya devam ediyor. Bilecik’te katıldığı programda konuşan Soylu, “Ne olacak? LGBT getirecekler Türkiye’ye. Beni bağışlayın, erkeklerle erkekler evlenecek, kadınlarla kadınlar evlenecek. Tam Kılıçdaroğlu’na göre bir politika” dedi.

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, perşembe günü Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde LGBTİ+’ların varoluşlarına yönelik saldırılara ilişkin konuştu. Gülüm, “LGBTİ+’ları tümüyle hedef haline getirdiniz” dedi.

Bir erkek şiddeti haberiyle devam ediyoruz. Meryem Sevim 12 Kasım’da Diyarbakır’da, eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Dokuz kurşunla Meryem Sevim’i öldüren Musa Sevim, olay yerinden kaçtı ve hâlâ yakalanamadı. Meryem Sevim’in ablası Rozerin Sevim kardeşini Edanur Tanış’a anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.