Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (21 Kasım 2022): Erdoğan ve Sisi tokalaştı & FTX krizi

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Doç. Dr. Salih Bıçakcı, Dr. Ümit Kumcuoğlu ve Gökçe Çiçek Kösedağı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkıştı. İki lider, 2022 Dünya Kupası için Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed El Sani’nin daveti üzerine Katar’daydı. Doha’daki Al Bayt Stadı’ndaki resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile de bir araya geldi, ayaküstü sohbet etti. İki liderin el sıkıştıkları fotoğraf ne anlama geliyor, Türkiye-Mısır ilişkileri bu görüşmenin ardından nasıl şekillenecek? Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Bıçakcı, Gündem’de yorumladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli pazar günü (20 Kasım) Samsun’da “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” mitinginde konuştu. Bahçeli Altılı Masa’yı eleştirdi, cumhurbaşkanı adaylarının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu yineledi. Bahçeli, muhalefet partilerine “6+1 formatında kurulmuş masada vatan ve millet sevgisinin kırıntısı yoktur. Her birisinin gizli ajandası, farklı cumhurbaşkanı adayları vardır ve karşımızdadır. Birbirleri ile anlaşamayan, birbirinin kuyusunu kazan partilerin ortak akla sahip olduğunu ileri sürmek temelsiz bir uydurmadır” diye seslendi. Mitingi yerinde izleyen Medyascope Yayın Yönetmen Yardımcısı Gökçe Çiçek Kösedağı, izlenimlerini Gündem’de aktardı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in iflas başvurusu yapmasının ardından, FTX’ten alacağı olan bankalar ve müşteriler ortaya çıkmaya başladı. ABD’de mahkemeye sunulan belgelere göre FTX’in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3.1 milyar dolar borcu bulunuyor. Kare Portföy Genel Müdürü Dr. Ümit Kumcuoğlu, kripto para piyasasındaki son durumu, ABD’de enflasyonun düşüşünü, Türkiye’de enflasyon ile mücadeleyi ve 2023’te asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tartışmaları Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.