Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür sanatta bu hafta (25 Kasım-2 Aralık): Sizin için seçtiklerimiz

Medyascope olarak bu hafta izleyebileceğiniz film ve oyunları, gezebileceğiniz sergileri ve kültür-sanat dünyasından gelişmeleri derledik. Şimdiden iyi seyirler.

Derleyen: Edanur Tanış

  • Rick and Morty’nin altıncı sezonu 2 Aralık’ta Netflix’te 

İlk sezonu 2013’te yayınlanan yetişkinlere yönelik animasyon dizisi Rick and Morty, çokça hayranı bulunan bir dizi. Hayranlar olarak uzun zamandır altıncı sezonu bekliyorduk. Aslında altıncı sezon 4 Eylül’de her hafta yeni bir bölüm olmak üzere yayınlanmaya başladı ancak yeni bölümler henüz platforma yüklenmedi. Altıncı sezonu 2 Aralık’ta Netflix’ten izleyebilirsiniz.

  • Yeniden çekilen “1 Kadın 1 Erkek”ten ilk görüntüler

Kanada yapımı “Un gars, une fille” dizisinden uyarlanan, başrollerinde Demet Evgar ve Emre Karayel’in yer aldığı “1 Kadın 1 Erkek” dizisi yeniden çekiliyor. 

Zeynep ile Ozan’ın ilişkisini ve gündelik hayatlarını anlatan diziden yeni görüntüleri, Demet Evgar sosyal medya hesabından paylaştı. 

  • “Tehlikeli Oyun”

Russell Crowe’un yönetmenliğini üstlenip başrollerini Elsa Pataky ve Liam Hemsworth ile paylaştığı “Tehlikeli Oyun”, bu hafta vizyona giriyor. 

Film, teknoloji sektöründe servet edinen bir adamın çocukluk arkadaşlarını ağırladığı davetin, ortaya çıkan sırlar ve sürpriz gelişmelerle farklı bir noktaya evrilmesini işliyor.

  

  • Anadolu Kültür 20 yaşında

Anadolu Kültür 20 yıl önce, 2002 yılında Osman Kavala’nın girişimleriyle kuruldu. Anadolu Kültür’ün yönetim kurulu üyeleri ve danışmanları Gezi davasından tutuklu. Kurucusu Osman Kavala da Gezi davası kapsamında 25 Nisan’da müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu Kültür’ün 17 Kasım’da başlayan 20. yıl etkinlikleri 6 Aralık’a kadar devam ediyor.

Sahra Atila, kurumun direktörü Asena Günal ve İstanbul ekibiyle, Anadolu Kültür’ü konuştu. 

  • Ginko Kitap, İstanbul Kitap Fuarı’na katıl(a)mayacağını duyurdu

Ginko Kitap, fahiş stant ücretleri nedeniyle 39. İstanbul Kitap Fuarı’na katılmayacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıklamada, “Yayınevi olarak okurlarımızla buluşmanın en önemli yollarından biri ve birer kültür festivali olan kitap fuarlarını önemsiyoruz, elimizden geldiğince de katılmaya çalıştık, çalışıyoruz. Türkiye’de düzenlenen kitap fuarlarının en büyüğü olan İstanbul Kitap Fuarı’na da katılabilmeyi elbette dilerdik. Ancak fuarın metrekare ücretlerinin ve diğer giderlerinin çok yüksek olması ve buna eklenen fuar şirketinin katı fiyat politikası, yayınevi olarak fuara katılımımızı imkansız hale getirdi” denildi.

  • Güldünya Tören’in hikâyesi “Öz” oyunuyla sahnede

Erkek kardeşleri İrfan ve Ferit Tören tarafından öldürülen Güldünya Tören’in hayatı, “Öz” adlı oyunla tiyatro sahnesine taşındı.

Namütenahi Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği oyun, bugün (26 Kasım), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İstanbul-Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

Oyundan elde edilen gelir ise Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ne bağışlanacak.

Yer: İstanbul NHKM

Bilet: 60 Türk Lirası (TL)

Bilet almak için tıklayınız 

  • “Biraz Eksik Yaz Gecesi, Biraz Fazla Rüyası”

William Shakespeare’in aşkla, doğayla ve insanla dolu komedi oyunu “Yaz Gecesi Rüyası”, Can Doğan’ın çevirisiyle ve Kumbaracı50 uyarlamasıyla seyircilerini bekliyor.

Prömiyerini şubat ayında yapan oyun, iki perdeden oluşuyor. Oyunun yönetmenliğini İsmail Sağır üstlenirken sahnede Burcu Özhızalan, Ceyda Akel, Gizem Akdoğan, Gülhan Kadim, Sercan Gülbahar, Tuğra Can Bıçak ve Yeşim Sarı’yı izliyoruz.

Yer: İstanbul Kumbaracı50 

Bilet: Tam 180, öğrenci 120 TL

Bilet almak için tıklayınız.

“Stanley Kubrick Sergisi”

Sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergiyi İstanbul Sinema Müzesi’nde ziyaret etmediyseniz şiddetle tavsiye ederiz. 1 Ekim’de sinemeseverlere kapılarını açan Kubrick Sergisi’ni 1 Mart 2023’e kadar ziyaret edebilirsiniz. 

Ayrıca Meryem Melek Köse’nin Film Çıkışı’nda, İstanbul Sinema Müzesi ve Atlas Sineması Genel Müdürü Ceyhun Tuzcu’yu ağırladığı bölümü de izleyebilirsiniz. 


Etkinliklerinizin bültenimizde yer almasını istiyorsanız iletişim: edanurtanis@medyascope.tv

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.