Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (29 Kasım 2022): Erdoğan tekrar heyecan yaratabilir mi? Altılı Masa seçimlere hazır mı? | UNESCO heyeti 7 yıl sonra Diyarbakır-Sur’da

Editör: Egemen Gök

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) grup toplantıları düzenlendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan kamuda sözleşmeli çalışan personelle ilgili çalışmaların tamamlandığını belirtti ve “Kamu Personel Reformu” olarak adlandırdığı yeni düzenlemenin ayrıntılarını aktardı.

Bulgaristan’daki Hasköy Bölge Mahkemesi, Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından emekli Albay Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesini reddetti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) bir heyetin hendek-barikat operasyonlarında ağır hasar gören Sur’da incelemelerde bulunmak üzere dün (28 Kasım) Diyarbakır’a geldiği ortaya çıktı.

Lübnan’ın Hizbullah yanlısı Al Akhbar gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, araştırmacılar ve gazetecilerle üç saatlik bir görüşme yaptığını yazdı. Esad’ın Suriye’nin endişelerini anlattığı bu kapalı toplantıda, Türkiye ile ilişkilerin yeniden tesis edilmesi de gündeme geldi. Esad, Ankara ile yapılan görüşmelerin istihbarat seviyesinde olduğunu fakat bu görüşmelerin seviyesinin yakın zamanda yükselebileceğini söyledi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ile Altılı Masa’nın anayasa hamlesini ve Medyascope Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan ile UNESCO heyetinin Diyarbakır-Sur’a gerçekleştirdiği ziyareti konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.