Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti, Esad ile görüşmek için Dışişleri Bakanlığı’na başvuracak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek için Dışişleri Bakanlığı’na başvuracağını açıkladı. Suriye’ye yapılacak olası bir kara operasyonuyla, PKK ve YPG’nin Rusya ve ABD tarafından yeni bir manivela aracı haline getirilmek istendiğini dile getiren Zorlu, “Daha önce atılan yanlış ve eksik adımlar, bugünün saha koşullarıyla birlikte değerlendirildiğinde Türkiye’nin güvenlik kaygılarını daha da artırabilecek bir yönelime girmekte olduğumuzu göstermektedir”diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduğuna ilişkin çağrısının ardından, İYİ Parti’nin Dışişleri Bakanlığı’na yarın (2 Aralık) ya da pazartesi günü resmi yazı yazarak, Beşar Esad ile görüşme talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Zorlu, Suriye’ye kara operasyonu yapılacağı yönündeki tartışmaları “Türkiye’nin güvenlik kaygılarını daha da artırabilecek bir yönelime girmek” sözüyle değerlendirdi. Suriye’ye yapılacak olası bir kara operasyonuyla, PKK ve YPG’nin Rusya ve ABD tarafından yeni bir manivela haline getirilmek istendiğini dile getiren Zorlu, iktidara çağrıda bulunarak Esad ile görüşme gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:

“Taksim’deki menfur terör saldırısının ardından Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonların bir kara harekâtıyla destekleneceği yönündeki açıklamalar kamuoyu ile paylaşılmıştır ancak daha önce atılan yanlış ve eksik adımlar, bugünün saha koşullarıyla birlikte değerlendirildiğinde Türkiye’nin güvenlik kaygılarını daha da artırabilecek bir yönelime girmekte olduğumuzu göstermektedir. Öyle ki Rusya ve ABD arasında kullanışlı bir aparat hâline gelen PKK/YPG terör örgütünün bu kez de Türkiye’nin olası operasyonları üzerinden söz konusu dinamiklerce yeni bir manivela aracı hâline getirilmek istediğini ortaya koymaktadır.

Oysa ülkemiz içerisindeki sığınmacı tehdidi, milletimiz için her açıdan taşınamaz bir yük hâline gelmiştir. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yoktur. Bu çerçevede gerek milletimizin beklentisi gerekse sorumlu muhalefet anlayışımızın bir neticesi olarak siyasi iktidara bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler’in vatanlarına geri dönmelerinin sağlanabilmesi için gerekli ekonomik, toplumsal ve güvenlik koşullarının sağlanabilmesine katkıda bulunmak,

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması amacıyla bu ülkede varlığını sürdüren PKK/YPG terör örgütünün faaliyetlerine son verdirilmesi için ortak bir strateji geliştirilmesi,

Suriye’nin yeniden imarı ve uluslararası topluma dönüşünün sağlanması için diplomatik desteğin sağlanması,

Suriye’de faaliyet gösteren ve Türkiye ile Suriye’ye güvenlik tehdidi yaratan PKK/PYD dışındaki terör örgütleriyle mücadelede ortak bir yaklaşım geliştirilmesi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.