Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (5 Aralık 2022): BİM krizi derinleşiyor | Meclis’te bütçe görüşmeleri başlıyor | Dünya Kupası’nda 16. gün

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelere başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon oranlarını açıkladı. TÜİK’e göre kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,88 artarken enflasyon yıllık bazda yüzde 84,39 oldu. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon, kasımda aylık yüzde 4,24 ve yıllık yüzde 170,70 olarak gerçekleşti.  

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2023 asgari ücretine ilişkin talebini açıkladı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Asgari ücretin net 13 bin 200 TL olması gerekir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “kahraman” ilan ettiği suç örgütü lideri Yakup Kürşad Yılmaz, BİM CEO’su Galip Aykaç’ı tehdit etti. Bahçeli’nin açıklamalarına verdiği yanıtla gündeme gelen Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, dernek başkanlığı görevinden istifa etti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Emek ile BİM krizini, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile bütçe görüşmelerini, Medyascope Spor’un podcasti Bundesliga 101’den yorumcu Öner Tavtay ile Dünya Kupası’nda 16. günü konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.