Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (235): Alternatif tiyatro sahneleri Kadıköy’ü dönüştürüyor mu?

Kamusal alan, kamusal mekan ve kamusallık arasında nasıl bir ilişki vardır? Ekinsel üretim nedir? Alternatif sahneler kamusallık ölçeğinde nerede durur? Özel tiyatro gruplarının sayılarındaki hızlı artış nasıl değerlendirilebilir? Alternatif tiyatro sahneleri Kadıköy’ü mekansal, toplumsal ve ekonomik olarak dönüştürüyor mu?

Mekan ve İnsan’ın 235. bölümünde Doç. Dr. Melis Oğuz, konukları Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Ebru Firidin Özgür ve İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Devran Bengü ile Kadıköy’deki alternatif tiyatro sahnelerinin kamusal mekân ile etkileşimi üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.