Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlıkta şiddet sona ermeyince hekimler dijital yardım uygulaması başlattı | “TTB Yanımda” kullanıma açıldı

Sağlık çalışanlarına ve hekimlere yönelik şiddete karşı Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemler yetersiz kalınca Türk Tabipleri Birliği (TTB), şiddete maruz bırakılan hekimler için acil durum butonu uygulaması başlattı.

Sağlık çalışanlarına ve hekimlere yönelik şiddetin giderek artması, cezasızlık politikası ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığını açıkladığı önlemlerin sorunu çözmemesi üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB), acil durum uygulaması başlattı. Hekimler arasındaki dayanışmayı artırmak ve hekimlerin tabip odalarına ulaşımını kolaylaştırmak için tasarlanan “TTB Yanımda” mobil uygulaması bugün (12 Aralık) kullanıma açıldı.

Okuyun: Başhekimliğin “taşkınlık” dediği saldırıda hekimlerin ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı -“Beyaz Kod veremiyoruz”

Okuyun: Medyascope’un haberi üzerine Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki şiddeti meşrulaştırdığı gerekçesiyle eleştirilen “şiddet anketi”ni durdurdu 

Okuyun: Sağlık Bakanlığı sağlıkta şiddeti X-Ray cihazı ile çözmeye çalışıyor

Okuyun: Hekime saldıran fail serbest bırakıldı, dekanlık şiddete karşı çıkan hekim hakkında “kaos ve infial” soruşturması açtı

“TTB Yanımda” nasıl çalışacak?

“TTB Yanımda” uygulamasında; şiddete maruz kalan hekimin acil durum butonuna basması halinde TTB’ye ve tabip odaları temsilcilerine, hekimin çalıştığı kurumda tabip odası tarafından belirlenen temsilciye, uygulamanın yüklü olması şartıyla hekimin uygulamada iletişim listesinde tanımladığı kişilere ve yine uygulamanın yüklü olması şartıyla hekimin belirlediği mesafedeki kişilere bildirim gidecek. Bildirimin gitmesinin ardından TTB’nin ve tabip odalarının temsilcileri çağrı yapan hekimle iletişime geçecek.

İlk aşamada sadece TTB üyesi hekimlerin kullanımına açılacak olan “TTB Yanımda” uygulaması Google Play Store ve Apple Store’dan indirilebilir.

Okuyun: Adana’da saldırgan hasta yakınları hastane bastı- Hekimler polis eşliğinde hasta bakıyor

Okuyun: Adana’da birbirlerini yaralayan saldırganlar hekimlere ve sağlık çalışanlarına da saldırdı, doktorlar hasta bakmaya zorlanıyor

Okuyun: Adana’da hekimler ve sağlık çalışanlarına iki günde ikinci saldırı | Tabip Odası Başkanı Menteş: “Yöneticilerin bu işi ciddiye alması için birilerinin Ekrem Karakaya gibi ölmesi mi gerekiyor”

Okuyun: Mahkeme, Dr. Şeyhmus Baraş’a saldıranların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi – Av. Aycan Ceylan: “Kamuoyu desteği olmasaydı saldırganlar tutuklanmayacaktı”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.