Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (12 Ocak 2023): İmamoğlu’na yeni dava & Başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Ali Çarkoğlu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında“ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yeni bir dava açıldı. İddianamede İmamoğlu hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi. İlk duruşma 15 Haziran’da Büyükçekmece Adliyesi’nde görülecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi konusunda “Şayet Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek, son kararı milletimiz verecektir” dedi. CHP, İYİ Parti ve HDP, AKP’nin anayasa değişikliğine ilişkin ikinci tur görüşme talebine karşılık AKP heyetine randevu vermemişti.

Altılı Masa’da “imza yetkisi”ne ilişkin tartışma sürüyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa’nın geleceğine ilişkin “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacaklar” demişti.

Siyasetbilimci Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, Altılı Masa’da yetki ve adaylık tartışmasını, anayasa değişikliği teklifini, HDP’ye yönelik kapatma davasını ve HDP’nin aday çıkararak seçime girmesinin olası sonuçlarını Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.