Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (13 Ocak 2023): Babacan’dan adaylık açıklaması | Zonguldak’taki taşkömürü madenlerinin durumu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün (12 Ocak) akşam saatlerinde kalp çarpıntısı nedeniyle Ankara Kavaklıdere’deki Güven Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi olmadığı bildirilen Akşener bugün taburcu edildi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. Altılı Masa’nın yol haritasından ortak aday tartışmasına kadar pek çok konuya değinen Babacan, partisinin Temel Haklar Eylem Planı’nı da anlattı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve basın danışmanı Emin Şen hakkında dün Meclis’te yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. İçişleri Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Süleyman Soylu dosyasında adı geçen Emin Şen ile ilgili iki ayrı açıklama yaptı.

Bartın-Amasra’da 14 Ekim 2022’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı taşkömürü maden ocağında meydana gelen patlamada 41 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Facianın ardından madenlerin ve madenlerde çalışan işçilerin durumu tekrar gündeme geldi. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, gazeteci ve yazar Ali Bayramoğlu ile Babacan’ın açıklamalarını, Medyascope muhabiri İbrahim Yayan ile Bartın ve Zonguldak’tai maden işçilerinin durumunu konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.