Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (14 Ocak 2023): Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingi yarın, HDP, ortak adaya kapılarını kapattı mı? | Meral Danış Beştaş değerlendirdi

Editör: Gamze Elvan
Reji: Meryem Melek Köse & Özge Elvan

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, “Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim” şiarıyla 15 Ocak Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda ilk ortak mitingini düzenleyecek. İttifak bileşenlerinin eşbaşkan, başkan ve sözcülerinin katılacağı miting saat 13.00’te başlayacak.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, önümüzdeki genel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı. Partisinin Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuşan Buldan, yakın zamanda adaylarını açıklayacaklarını söyledi, “Bizim ne Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok” dedi.

Gazeteci ve televizyon yapımcısı Sevim Gözay tam iki sene önce aramızdan ayrıldı. 48 yaşındaki Gözay, lenf kanseri tedavisi görüyordu. 14 Ocak 2021’de vefat eden Gözay, Medyascope’ta 2017-2019 yılları arasında Popüler isimli programı hazırlayıp sunuyordu.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Sahra Atila’nın konuğu HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.