Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (16 Ocak 2023): Ekonomide son gelişmeler & Üçüncü ittifaktan ilk miting & Seçime doğru adaylık tartışmaları

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları siyasetbilimci Şebnem Yardımcı Geyikçi ve Ümit Kumcuoğlu.

Emek ve Özgürlük İttifakı, ilk mitingini dün (15 Ocak) İstanbul Kartal Meydanı’nda yaptı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, mitingte konuşma yapmadı. Böylece ittifakta yer alan partilerin genel başkanlarının tamamının yer aldığı bir fotoğraf verilmemiş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar’a konuk olduğu TV100’deki program esnasında SADAT’ın reklamı verildi. Kılıçdaroğlu olaya sosyal medya hesabından “Paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!” diye tepki gösterdi. SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi ise sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda reklamın planlı olduğunu söyledi ve “Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor… Değil mi Kılıçdaroğlu” diye yazdı.

Siyasetbilimci Doç. Dr. Şebnem Yardımcı Geyikçi, Emek ve Özgürlük İttifakı mitinginde birlikte fotoğraf verilmemesini, Kılıçdaroğlu-SADAT polemiğini, seçime doğru adaylık tartışmalarını ve Altılı Masa’da son durumu Gündem’de yorumladı.

Kare Portföy Genel Müdürü ekonomist Dr. Ümit Kumcuoğlu, dünya piyasalarındaki son gelişmeleri, Türkiye ve dünyada enflasyon ile mücadeleyi Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.