Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trendyol Go kuryeleri eylemde: “Bir ‘zam’ yapıldı ama adına zam denemez”

Trendyol Go kuryeleri, firma tarafından açıklanan zam oranını yetersiz bularak eylem başlattı. Dün açıklanan zam oranına tepki gösteren motokuryeler, önce Alibeyköy Trendyol ofisi önünde toplandı. Şirket tarafından talepleri karşılanmayan kuryeler şirketin Maslak’ta bulunan genel merkezi önüne çağrı yaptı.

Koşullarının iyileştirilmesini ve paket başı aldıkları ücretlerin artırılmasını isteyen Trendyol GO kuryeleri, Trendyol’un Maslak’ta bulunan genel merkezi önünde toplandı. Genel Merkez önünde bekleyen kuryeler, şirket yönetimiyle görüşmek istedi. Yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine kuryeler bina önünde beklemeye başladı. 

“Hakkımız olanı almaya geldik”

Medyascope’a konuşan bir kurye, “Bize zam yaptılar ama adına zam denmez. Biz hakkımız olan zammı almaya geldik” dedi. 

Şirketten eyleme katılanlara tehdit

Kuryelerin şirket önünde yaptıkları eylemler sürerken patronların eyleme katılanları işten çıkaracağı iddia edildi. Bir kişi aracılığıyla kuryelerin ortak mesajlaşma grubuna yollanan mesajda, “Burada ve karşıda yaptığınız eylemler bir işe yaramayacak. Buradan size sesleniyorum: Video ve oraya gelenlerin plakaları alınıp hesapları kapatılacak. Buradan size bilgiyi veriyorum, Trendyol her zaman en yüksek kazandıran firma oldu ve öyle de devam ediyor. Daha iyisini veren yer yok, varsa da oraya gidin” sözlerine yer verildi.

Bugün 14:00’te Maslak’ta toplanacaklar

Trendyol Genel Merkezi önünde gece 01:30’a kadar bekleyen kuryeler, gündüz tekrar buluşmak için bina önünden ayrıldı. Maslak’tan Beşiktaş’a doğru giden yolda motosikletleriyle konvoy oluşturan kuryelere yoldaki araçlar da korna çalarak destek verdi. 

Trendyol Go kuryelerinin eylemi bugün de devam edecek. Kuryeler saat 14:00’te Maslak Trendyol Genel Merkezi önünde bir araya gelecek. 

Trendyol Ekspres kuryeleri zamdan memnun

Geçen yıl da Trendyol Expres çalışanlarının yaptığı eylem gündem olmuştu. Trendyol Expres çalışanları bu yıl ise aldıkları zamdan memnun. Görüştüğümüz bir Trendyol Ekspres kuryesi, “Verilen zam çok yüksek değil fakat diğer firmalara göre iyi. Geçen yıl yaptığımız eylem ses getirdi. Paket başı ücretlerimiz yükseldi. Umarım Trendyol Go kuryeleri de iyi ücret alır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.