Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (18 Ocak 2023) – Vatandaşın gündemi: Ekonomiye nasıl bakıyor, siyaseten kendini nasıl tanımlıyor?

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Global Akademi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Aydın.

Global Akademi ile Akademetre Araştırma ve Stratejik Planlama’nın ortak yürüttüğü “Türkiye Eğilimleri 2022″nin sonuçlarına göre toplumun en önemli gündemi “ekonomik sorunlar” oldu. Araştırmada “Kendinizi siyasi görüşünüz açısından nasıl tanımlarsınız?” sorusuna en çok yüzde 27,4 ile “muhafazakâr” yanıtı verildi. Prof. Dr. Mustafa Aydın, araştırmanın ayrıntılarını, vatandaşın gündemini ve seçime ilişkin tahminlerini Gündem’de aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde. Vaşington’a giden Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Anthony Blinken ile Stratejik Mekanizma toplantısında bir araya gelecek. İki bakanın, Türkiye’nin ABD’den satın almak istediği F-16’lar konusunu ele alması bekleniyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü, görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İran’da devam eden protestolara ilişkin soruya Abdullahiyan, “Yabancı güçlerin müdahalesiyle ve sosyal medya ile Batılı basının da desteği ve çabalarıyla esasen güvenlik ve özel amaçlar ile İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde bir komplo girişiminde bulunulduyanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.