Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP PM’de sandık güvenliği görüşüldü – Altılı Masa hükümet programını 30 Ocak’ta ATO Congresium’da açıklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan Parti Meclisi toplantısı bir buçuk saat sürdü. Toplantıda, seçim güvenliği ve Altılı Masa’nın çalışmaları konuşuldu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim ve sandık güvenliği konusunda PM üyelerine sunum yaptı. Altılı Masa’nın 30 Ocak’ta kamuoyu ile paylaşacağı hükümet programının Ankara’da ATO Congresium’da açıklanacağı partililere duyuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), parti tüzüğüne göre iki ayda bir toplanması gerekirken seçim süreci ve 30 Ocak’ta Altılı Masa’nın çalışmaları sonucu üzerinde anlaşılan metinlerin açıklanmasına az bir süre kala, zamanından önce toplandı. Altılı Masa’nın İYİ Parti ev sahipliğinde 26 Ocak’ta yapılacak toplantısı öncesinde PM’nin gündeminde Altılı Masa çalışmaları ve seçim güvenliği vardı. CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel PM üyelerine seçim süreci ve sandık güvenliği konusunda yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

PM gündeminde, Altılı Masa’nın 30 Ocak’ta yapacağı hükümet programının tanıtımı konusu da değerlendirildi.  “Ortak Politikalar Metni” ve “Geçiş Süreci Yol Haritası“nın, Ankara’da ATO Congresium’da yapılacağı bilgisi PM üyelerine verildi. Açıklamaya Altılı Masa’yı oluşturan patilerin il ve ilçe teşkilatlarının da katılması için büyük bir salonun seçilmesi gündeme gelmişti. Dört farklı seçenekten ATO Congresium’da karar kılındı. Toplantıyı Altılı Masa’dan temsilcilerin yer aldığı bir ekip organize ediyor.

CHP, parti kurmaylarından, çalıştıkları politik alanlarla ilgili bilgi ve belgeleri istemişti. Buradan gelen bilgiler ve dokümanlar kapsamında yapılacak son düzenlemelerle hükümet programı son şeklini alacak ve 26 Ocak’ta altı liderin onayına sunulacak. Bir kaç küçük noktada farklı görüşlerin ortaya çıktığı ve son hali verilemediği ve alternatiflerin liderlere sunulacağı öğrenildi.

30 Ocak’ta yapılacak toplantıya altı lider de katılacak. Bu açıklamadan sonra da Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ikili, üçlü görüşmelere başlaması ve sonrasında da isimlerinin Altılı Masa’da değerlendirilerek, cumhurbaşkanı adayının şubat ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.