Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (22 Ocak 2023): Altılı Masa 14 Mayıs’a hazır mı? | İbrahim Uslu değerlendirdi

Editör: Buket Topaktaş

Reji: Elif Özge Yalçın

Altılı Masa’nın 11. toplantısı, 26 Ocak’ta İYİ Parti ev sahipliğinde yapılacak ve cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ilk kez gündeme alınacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, diğer genel başkanları ziyaretlerine 19 Ocak Perşembe günü başladı. Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Politikalar Metni’nin açıklanacağı 30 Ocak toplantısının ise halka açık ve geniş katılımlı yapılması planlanıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Mehmet Akif İnan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Şanlıurfa 2. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Akşener, kongrede yaptığı konuşmada “Siyasi tarihini bilmeyen muhteremler övüne övüne bugün 73 yıl sonrasını kendiniz yaşatıyorsunuz. Biz onu değiştireceğiz. O yüzden diyoruz ki, mayıslar bizimdir; yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat” dedi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün Pendik yerleşkesindeki ek hizmet binası onarım işi için açılan ihale, muhalefetin “Beşli Çete” olarak nitelendirdiği şirketlerden Kalyon İnşaat’ta teklif müdürü olarak görev yapan Selcen Zeliha Özkök Arda tarafından kurulan Arsen İnşaat’a verildi. Pazarlık usulüyle yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 6 milyon 671 bin TL olarak açıklanırken verilen en yüksek teklif 25 milyon TL oldu. 150 gün sürmesi planlanan proje için üç firma teklif vermişti.

Okuyun: İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açtığı ihale, Kalyon Holding yöneticisinin kurduğu şirkete verildi

İsveç’te aşırı sağcı Rasmus Paludan, dün Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Olaya tepkiler yükselirken Özgür-Der üyeleri, İstanbul Beyoğlu’ndaki İsveç Konsolosluğu önünde toplandı ve Paludan’ı protesto etti.

Haber Hafta Sonu’nun konuğu kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişim uzmanı Dr. İbrahim Uslu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.