Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan seçimlerin öne alınması kararını 10 Mart’ta açıklayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin öne alınması kararını 10 Mart’ta açıklayacağını söyledi. Yasal sürece göre 18 Haziran’da yapılması gereken 2023 Türkiye seçimlerinin, öne alınmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasını izleyen 60. günden sonraki pazar günü yapılması gerekiyor. Erdoğan seçimlerin yapılacağı tarih için 14 Mayıs’ı işaret etmişti.

Yasal takvime göre 18 Haziran Pazar günü yapılması gereken cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin öne alınması bir süredir gündemdeydi. Erdoğan, geçen haftaki AKP grup toplantısında seçimin 14 Mayıs’a alınacağını, bunun erken değil öne alınmış seçim olacağını açıklamıştı. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesi için Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesi kararını 9 Mart-16 Mart arasında bir tarihte açıklaması gerekiyor.

Erdoğan dün (22 Ocak) Bursa’da gençlerle buluştu ve “İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a” programına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Bu bir erken seçim falan değil, seçimi öne almak. Yapılan bu” dedi ve şöyle devam etti:

“Bir diğer adım olarak da biz burada aslında bir güncelleme yaptık. Bu güncelleme ile birlikte bu adımı attık ve Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey’le bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki ‘Zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki herkesin yaz tatiliyle ilgili durumlarını tutun, Karadeniz’de çay, fındık vesaire bütün bunların gidişlerini tutun bütün değerlendirmeleri yaparak herhangi bir sıkıntıya, KPSS vesaire… Bütün bu ayrıntıları masaya yatırdık ve adımı da buna göre atalım dedik. Hele hele öğrencilerimizin durumları bizim için çok önemli. Bu adımı da atarak kararı buna göre verdik ama resmi olarak cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. O da biliyorsunuz 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de kim değerlendirecek? Yüksek Seçim Kurulu ama biz kararımızı inşallah mart ayının 10’unda açıklayacağız.”

“Kararı gözden geçirmeniz mümkün mü?”

Programa katılan Yusuf Talha adlı genç, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması halinde oy kullanamayacağını belirterek, “Aldığınız kararı tekrar gözden geçirmeniz mümkün mü? Çünkü ben sizden başkasına oy vermek istemiyorum” dedi. Erdoğan, Talha’nın bu sözlerine “Artık olan oldu. Yola revan olduk. İnşallah şimdi sen dediğim gibi 100 genç bulacaksın” karşılığını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.