Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (23 Ocak 2023): Akşener’in Diyarbakır ve Şanlıurfa ziyareti & Ekonomide son gelişmeler

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Ferit Aslan ve Ümit Kumcuoğlu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, hafta sonu Diyarbakır ve Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Partisinin il kongrelerine katılan Akşener, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Önyargıları yıkmaya, karanlık gölgeleri yırtmaya ve kucaklaşmaya geldim” dedi. Akşener’in Diyarbakır ziyaretini izleyen Medyascope Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, izlenimlerini Gündem’de aktardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kabine Toplantısı’na başkanlık edecek. Toplantının ana gündemi ise borç yapılandırma. Pakette, vergi ve sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar yer alacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı da verilecek. Belediyelere olan borçlar ile öğrenim kredileri de yapılandırma kapsamında olacak.

Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, seçim öncesi ekonomide atılan adımları, Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomide yavaşlamayı, Rusya-Ukrayna savaşının piyasalara yansımalarını Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.