Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (154): Selin Ciğerci evlat ediniyor, Merve Taşkın’a beraat

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu akşam trans kadın Miraş Güneş’in katilinin cezasına uygulanan “haksız tahrik indirimini”,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın LGBTİ+’ları hedef gösteren açıklamalarını ve sosyal medya fenomeni Merve Taşkın’ın beraatini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan

Sosyal medya fenomeni ve iş insanı Selin Ciğerci Instagram’da anne olduğunu açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kendilerine evlat edinme konusunda yapılmış resmi başvuru olmadığını açıklayarak Ciğerci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın’ın sosyal medyada paylaştığı fotoğrafları nedeniyle “müstehcenlik” suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme heyeti suç unsurlarının oluşmadığını söyledi ve Taşkın’ın beraatına karar verdi.

Bu hafta da iktidar LGBTİ+’lar hakkında nefret söyleminde bulundu ve hedef gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Eşcinselliği normalleştirmek, eşcinselliği kamusal alanda problem değilmiş gibi kabul etmeyi bizden kimse beklemesin” dedi. 

İzmir’de trans kadın Miraş Güneş’i 2021 yılında katledip cesedini bazanın içine saklayan, ardından Güneş’in aracıyla Adana’ya düğüne giden Serdar Gülsoy’un yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, Gülsoy’un cezasına haksız tahrik indirimi uyguladı. 

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, savaşa, kadına şiddete, çevre katliamına ve adaletsizliğe sessiz kalmayıp hak arayan mücadeleci 19 kadına “Yılın Kadınları Ödülü”nü verdi. Türkiye’den ödül alan isimler ise iktidarın hedefindeki kadınlar ve LGBTİ+’lar oldu. Bu yıl, SPoD  ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da ödül aldı.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısı konuşmasında nasıl bir cumhurbaşkanı adayı aradıklarını anlattı. Sancar, “Tüm halkların, inançların, kimliklerin, kültürlerin, cinsel yönelimlerin adayını arıyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.