Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Namık Tan yazdı: ABD’ye ve Avrupa’ya yayımlanan seyahat uyarısı, sokaklarını kan götüren İran’a yok

Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan, YetkinReport için kaleme aldığı yazısında, iktidarın kendisine karşı uygulandığından her vesileyle şikâyetçi olduğu çifte standardı Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya ve Avrupa’daki müttefiklerine uyguladığının altını çizdi ve “Çifte standart Türk dış politikasının normali olamaz” dedi.

Türkiye’nin uzunca bir süredir PYD/YPG’ye verdiği destek nedeniyle ABD’yi eleştirdiğini ve bu desteğin “müttefiklik ruhunu” zehirlediğini söylediğini ifade eden Tan, konunun PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmeyen Rusya’ya geldiği zaman “dut yemiş bülbüle döndüğünü” ifade etti.

Başta Yunanistan olmak üzere Avrupa Konseyi üyesi ülkelerden AİHM kararlarına saygı göstermelerini talep ettiğimizi fakat Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararlarını tanımadığımızı; İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerini terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle engellerken Fransa ve Almanya gibi ülkelere ses çıkarmadığımızı belirten Tan, “Çifte standart Türk dış politikasının normali olamaz” diye yazdı:

“Türkiye, kendisine karşı uygulandığından her vesileyle şikayetçi olduğu ‘çifte standardı’, örneğin Rusya ve ABD’ye, Avrupa veya diğer müttefiklerine yönelik politikalarında pervasızca uyguladığı müddetçe, uluslararası planda hiçbir inandırıcılığa ve güvenilirliğe sahip olamaz. Diğer bir ifadeyle, Türkiye’nin kendisi ilkeli, tutarlı, güvenilir ve öngörülebilir bir dış politika uygulamazken, başkalarından bu yönde hareket etmelerini beklemesi abesle iştigaldir. Çifte standart Türk dış politikasının normali olamaz. Ünlü Rus yazar Lev Tolstoy’un dediği gibi, ‘Birine çamur atmadan önce iyi düşün ve sakın unutma, önce senin ellerin kirlenecek.’”

Tan’ın yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.