Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem bölgesinden izlenimler | Adana’dan bir yurttaş: “Kırsaldan bilgi gelmiyor”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde saat 04:17’de meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremde şu ana kadar 912 kişi hayatını kaybetti. Depreme Adana’da yakalanan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Ecevit, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı.

7,7 şiddetindeki depremin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 912 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5385 vatandaşın yaralandığını duyurdu. Depremin vurduğu illerden Adana’da, Oktay’ın verdiği bilgilere göre 10 yurttaş vefat etti, 118 kişi yaralandı. Alper Ecevit, depreme Adana’nın Çukurova ilçesinde yakalandı.

“17 Ağustos’tan sonra yaşadığım en zorlu deprem tecrübesi olduğunu söyleyebilirim. Ailemle birlikte, düzayak bir yere sığındık, burada bekliyoruz. Yıkım, merkez ilçelerde tek tük sayıda. Ancak çok fazla kişinin evi hasar gördü. Adana’nın kırsalı çok geniş ve oralardan bilgi gelmiyor.”

Ecevit, Twitter hesabından da yaşananları aktardı. Adana’nın göç alıp veren bir kent olduğunu söyleyen Ecevit, Adanalıların çevre illerdeki yakınlarına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Merkez ilçelerde elektrik, su kesintisinin yaşanmadığını söyleyen Ecevit, sürekli ambulans ve itfaiye sesleri duyduklarını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.