Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de “homofobik şaka” krizi: Beyaz Saray Sözcüsü, Mike Pence’in özür dilemesini istedi

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg’e yaptığı “homofobik şaka” ülke gündeminde. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, Pence’in açıklamalarına sert tepki gösteren isimlerden. Jean Pierre, “Pence kadınlardan ve LGBTİ+’lardan özür dilemeli” dedi.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 11 Mart Cumartesi günü başkent Washington’da düzenlenen yıllık Gridrion Club yemeğinde konuşma yaptı. Pence’in hedefinde Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg vardı. Pence, Buttigieg’in 2021’de Amerikalılar’ın havayolu ulaşımında sorunlar yaşadığı sırada doğum iznine çıktığını söyleyerek, “Pete, insanlık tarihinde çocuk sahibi olan tek kişi ve diğer herkes gibi doğum sonrası depresyona giriyor” diye konuştu.

Associated Press’in (AP) aktardığına göre, Pence’in bu sözleri “akşam yemeği sona ermeden önce” eleştirilere yol açmıştı.

Mike Pence ve Pete Buttigieg

Beyaz Saray’dan tepki

Pence’in “homofobik şaka”sına Beyaz Saray’dan tepki gecikmedi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, Pence’in sözlerinin saldırgan olduğunu belirtti ve “Pence, onurlu ve saygılı muamele görme hakkı olan kadınlardan ve LGBTQ kişilerden özür dilemeli” diye konuştu.

Karine Jean Pierre

Jean Pierre, Beyaz Saray’ın ilk siyah ve eşcinsel kadın sözcüsü. Buttigieg, ABD tarihinin ilk eşcinsel kabine sekreteri. Pence, 2024 yılında düzenlenecek başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olmayı planlıyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.