Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İç politikada kredisini tüketen iktidar seçim stratejisinde dış politikaya yüklenmeye mecbur” – Siyaset bilimci Arzu Yılmaz ile söyleşi

Medyascope yazarlarından siyaset bilimci Dr. Arzu Yılmaz geçen haftaki “Kürt seçmenin seçimi ve dış politika” adlı yazısında, ülke içindeki kredisini çoktan tüketmiş olan iktidar bloğunun kazanma stratejisi olarak dış politika ve Kürt meselesine yüklenebileceğini yazdı. Arzu Yılmaz bu bağlamda iktidarın özellikle Kürt seçmen gruplarının oy tercihlerine de etki edebilecek olan bir tercihle, Suriye’ye (ve/veya Irak’a) sınır ötesi operasyon düzenleme ihtimalinin gözardı edilemeyeceğine dikkat çekiyor. Arzu Yılmaz bu yayında, hem iktidarın hem de Millet İttifakı’nın bu bağlamda pozisyonunu da analiz ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.